10 Milyon İmza Ramazan Çakırcı ile Adıyaman'da

10 Milyon İmza Ramazan Çakırcı ile Adıyaman'da

10 Milyon İmzanın Meşruiyet Debisi Darbe Anayasasından Çok Daha Yüksek Olur

 

Genel Başkan Yardımcımız Ramazan Çakırcı, Adıyaman Şubemizin düzenlediği eğitim yöneticileri istişare toplantısına katıldı.

Besni Temsilciliğimizi de ziyaret ederek, Adıyaman Şube Başkanımız Gaffari İzci ve Yönetim Kurulu üyeleri, İlçe Temsilcimiz Mahmut Akçay, temsilcilik yöneticileri ve üyelerimizin katılımıyla bir toplantı yapan Ramazan Çakırcı, eğitim çalışanlarının huzursuz olmaması, motivasyonlarının bozulmaması için çaba sarf ettiklerini belirterek, “Genelde eğitim çalışanları özelde, üyelerimiz herhangi bir konuda sorun yaşandıklarında, sendika olarak öncelikle Bakanlık yetkilileri ile bire bir görüşüp konuyu çözmeye çalışıyoruz” dedi.

Sendikacılığın zor bir iş, eğitim çalışanlarının ve eğitimin sorunlarını dert edinmenin, bu sorunları çözme gayretinde olmanın önemli olduğunu ifade eden Çakırcı, şöyle konuştu: “Ülkemizin en önemli sorunlarının başında eğitim gelmektedir. Bu sorunu çözme gayretinde olan biz eğitimcilerin ülkeye katkımızın çok fazla olduğunu düşünüyorum. Eğitim-Bir-Sen olarak kurulduğumuz günden bu yana eğitim çalışanlarının sorunlarının çözümü, haklarının korunması ve ülkemizin demokratikleşmesi, özgürleşmesi konusunda ciddi çabalarımız oldu ve olmaya devam etmektedir.”

“Özgürlük İçin 10 Milyon İmza” kampanyasına da değinen Çakırcı, “Kamuda kılık-kıyafetin tamamen serbest olması için başlattığımız imza kampanyası Türkiye’nin dört bir yanında devam ediyor. Toplumun en aydın kesimi olarak kamu çalışanlarının kılık-kıyafetine karışılmasını istemiyoruz. Bunun için imza kampanyası başlattık. 10 milyonun ne demek olduğunu biz çok iyi biliyoruz, ülke yöneticilerinin de çok iyi bildikleri kanaatindeyim. Artık birilerinin bizim adımıza karar vermesini istemiyoruz. Başörtüsü yasağının tamamen kaldırılmasını istiyoruz. Bunun için bu kampanyayı düzenledik. ‘10 Milyon İmza’nın meşruiyet debisi darbe anayasasından çok daha yüksek olur” şeklinde konuştu.

 

Milletin Değerleriyle Barışık Bir Eğitim Sistemine Doğru Mesafe Alıyoruz

Yeni bir eğitim sistemine geçildiğini hatırlatan Çakırcı, “Tabi ülkemiz için önemli ve sendika olarak bizim de önemsediğimiz bir karardı. 18. Milli Eğitim Şurası’nda bunun önergesini sendika olarak biz vermiştik. Siyasi iktidarın da bu konuda atmış olduğu adımı son derece önemli bulduk. Özellikle kesintisiz zorunlu eğitim sisteminin kesintili hale gelmesi, imam hatip ortaokullarının açılması, Kur’an-ı Kerim ve Siyer derslerini seçmeli dersler arasında yer alması bizim için son derece önemliydi. Artık milletimizin değerleri ile barışık bir eğitim sistemine doğru gidiyoruz, kademeli de olsa adım adım da olsa ilerliyoruz. Ama bu eğitim sistemi ile birlikte uygulamaya bağlı bazı sorunlar oluşmadı değil. Uygulamada yaşanan işçilik hataları bazı öğretmenlerimizin mağdur olmasına neden oldu. Dönüşüm sürecinde sıkıntılar yaşandı. Eğitim-Bir-Sen olarak Nisan 2012’de Milli Eğitim Bakanlığı’na bir rapor sunduk. Fakat Bakanlık zamanında bunları dikkate almadı Ağustos ayına kadar bildiğini okudu ve yanlış yolda olduğunu fark etti ki, bu defa bizim önerilerimize sarılmaya başladı ama çok gecikmişti, tabi bu da beraberinde sıkıntılar getirdi” ifadelerini kullandı.

100 Bin Öğretmen Atanmalıdır

OECD ortalamaları baz alındığında ülkemizin öğretmen ihtiyacının 285 bin olduğunu kaydeden Çakırcı, şöyle devam etti: “Bunun mutlaka 30 bini Şubat ayında, 70 bini ise Ağustos ayında atanmalıdır. Bu talebimizi her platforma taşıyor ve gerekli görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Kurum İdari Kurulu toplantısında ana gündem maddesi yaptık. Bakan ve Bakan Yardımcısı ile yaptığımız görüşme başta olmak üzere her ortamda bu konuya özel paragraf açıyoruz.”

Eğitim çalışanlarının aleyhine olabilecek bir çalışmanın duyumunu veya bilgisini aldıklarında hemen Bakanlığın ilgili yetkilileriyle görüştüklerini söyleyen Çakırcı, “Bunları kamuoyuna yansımadan engellemeye çalışıyoruz. Bu sorunu basına yansıtarak bazılarının yaptığı gibi sendikal rant devşirme gibi bir derdimiz yok. Bağcıyı dövmek gibi bir çabamız da hiçbir zaman olmadı, Olmaz da. Burada önemli olan, tehlikeyi yerinde ve zamanında görmek ve bertaraf etmektir. Temel gayemiz, eğitim çalışanlarının öncelikle huzursuz olmaması, motivasyonlarının bozulmamasıdır. Üyelerimiz herhangi bir konuda sorun yaşandıklarında sendika olarak Bakanlık yetkilileri ile bire bir görüşüp konuyu çözmeye çalışıyoruz. Eğitim çalışanlarını ilgilendiren her konuyu Bakanlığa iletiyoruz. Her dönem farklı farklı sorunlar oluyor. Sendika olarak, Bakanlığın yaptığı düzenlemelerin ve uygulamaların öncelikle eğitim çalışanlarının aleyhine olmaması için gayret sarf ediyoruz. Yani sorun çıkmadan, sorun oluşmadan müdahale ediyoruz” diye konuştu.

 

Ek Ödeme İktidarın Borcudur

2006 yılından bugüne kadar ara dönemlerde ek ödeme oranlarında belirli artışların sağlandığını, ek ödemelerde iyileştirme yapıldığını anlatan Ramazan Çakırcı, şunları kaydetti: “Bu iyileştirmeyle, Milli Eğitim Bakanlığı’nda çalışan bir hizmetli, bir memur veya bir şef ile Maliye Bakanlığı’ndaki bir hizmetli, memur veya şefin aldığı ücrette eşitleme amaçlanıyordu. Maalesef 2011 yılında çıkan 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile ‘dengi, emsali yok’ denilerek öğretmenlere iyileştirme yapılmadı. Böyle olunca hiyerarşideki denge bozuldu ve öğretmenler mağdur edildi. 2011’in Kasım ayından 2012’nin Mayıs ayına kadar eylemler yaparak ciddi bir kamuoyu oluşturduk. Toplu sözleşme sürecinde bu konuyu masaya taşıdık. Taleplerimiz uçuk değildi; bir öğretmenin, memurun emeğinin karşılığını istedik. Hükümet tarafı buna karşılık vermeyince 15 Mayıs’ta eylem yaptık; masanın ve alanların hakkını fazlasıyla verdik. Biz ek ödemeyi, hükümetin öğretmen ve öğretim elemanlarına ödemesi gereken bir borç olarak görüyoruz. Biz alacaklıyız ve 2013 yılında yapılacak toplu sözleşme masasında bu sorunu çözmek için elimizden geleni yapacağız.”

İzci: Yöneticilerin Sorunlarına Çözüm Yolları Arayacağız

Üyemiz müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarının katıldığı toplantının açılında konuşan Şube Başkanımız Gaffari İzci, sendikal çalışmalar hakkında bilgiler vererek, idarecilerin eğitimdeki önemine değindi. İzci, şunları söyledi: “Sizler sahada görev yapan ve eğitimin yükünün büyük bir kısmını omuzlayan fedakâr yöneticilerimizsiniz. Sizler bizim için değerlisiniz, tüm eğitim çalışanları gibi sizleri önemsiyoruz. Sizlerin dile getireceği sorunlar ve çözüm önerileri, ilimizde eğitimin istenilen yere gelmesinde çok önemlidir. Bu yüzden sizlerle istişare etmek için bir araya geldik. Siz değerli yöneticilerimizin sorunlarını ve sıkıntılarını dinleyeceğiz. Yerelde çözülebilecekleri çözme yollarını arayacağız. Ankara’da yapılması gerekenler noktasında da genel merkezimiz gereğini yapacaktır.”

Kadınlar Komisyonu Başkanımız Leyla Yıldız da bir konuşma yaparak, çalışmaları ve beklentiler konusunda bilgi verdi.

Ramazan Çakırcı, daha sonra, Adıyaman Şube Yönetim Kurulumuz ile birlikte Besni’ye geçerek, İlçe Temsilcilik Yönetim Kurulu ve üyelerimizle sendikal çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Şube Başkanımız Gaffari İzci, Besni’nin geçen yıl iki ilki gerçekleştirdiğini ifade ederek, “Birincisi, ilk defa İLKSAN seçimlerini kazandı; diğeri ise, yönetimin ve değerli arkadaşlarımızın katkılarıyla Besni’de yetkiyi aldık. Besni’de başarıyı yetkiyle taçlandıran yönetime ve tüm üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum