109 sahte diplomalı öğretmen belirlendi

109 sahte diplomalı öğretmen belirlendi

Milli Eğitim Bakanı , bakanlığı tarafından 109 sahte diplomalı öğretmen tespit edildiğini, tespit edilen kişilere yönelik idari ve adli soruşturmaların devam ettiğini ifade etti.

MERİÇ TAFOLAR

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, dönemin Milli eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya yönelttiği soru önergesinde, "Katıldığınız bir televizyon kanalında sahte diplomalarla öğretmen olan 50-60 kişi tespit edildiğini açıkladınız. Tespit edilen sahte öğretmenlerin sayısı tam olarak kaçtır? Tespit edilen sahte öğretmenler hala görevine devam etmekte midirler? Bu kişilerin kimliklerini açıklamayı düşünüyor musunuz? Öğretmen olmadığı halde sahte diploma ile yıllarca öğretmenlik yapmış kişiler olabilir. Geriye dönük tüm atamaları tek tek inceleyerek hangi okuldan hangi yıl mezun olduğunu ve bunun diplomasının, geçici mezuniyet belgesinin doğru olup olmadığını kontrol etme yönünde bir çalışmanız var mıdır?" sorularına yöneltti.

Önergeyi yanıtlayan Yılmaz, "11 Nisan 2016 itibarıyla bakanlığımız tarafından 109 sahte diplomalı öğretmen tespit edilmiştir. Tespit edilen kişilerin atama kararnamelerinin iptali ve görevleri süresince aldıkları maaşların geri ödenmesi hususunda ilgili birimlerle yazışmalar yapılmıştır" dedi.

Milli Gazete

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.