1210 kişilik Bank Asya timi

1210 kişilik Bank Asya timi

FETÖ mensuplarının Bank Asya'ya organize şekilde bölerek yatırdığı paranın Türk Lirası olarak 1 milyar lira olduğu belirlendi. Örgüt bu tutarı organize halde 1210 kişi üzerinden gerçekleştirdi. 382 kişi İstanbul, 349'u Ankara, 95'i Kayseri, 70'i Manisa'da

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının Bank Asya'ya organize şekilde 'böl yatır, bloke et çektir' şeklinde yatırdığı paranın tutarının Türk lirası olarak 1 milyar lira olduğu belirlendi. Organize hareket eden 1210 örgüt elemanının söz konusu tutarı 36 ilde 209 farklı grupla gerçekleştirdiği belirtildi. Yeni Şafak'ın dün gündeme getirdiği FETÖ mensuplarının Bank Asya'ya para yatırma işlemlerindeki organizasyon yapıları örgütün ne büyüklükteki bir tutarı kontrol ettiğini gözler önüne serdi. Örgüt, 2014 yılı başından 2017 yılı nisan ayına kadar 1 milyar lira tutarındaki parayı 'böl yatır, bloke et çektir' yöntemi ile Bank Asya'da işleme tabi tuttu.

ORGANİZE VADE ÖNCESİ KAPATTILAR

Bu kapsamda Bank Asya'nın hesap hareketleri dökümü örgütlü bir yapının olduğunu ortaya koydu. Örgüt elemanlarının organize biçimde parayı bölerek Bank Asya'ya yatırıma işlemini yapan 209 farklı grup halinde hareket ettiği belirlenirken, aynı anda vadesinden önce hesap kapatma işlemi yapmaları da organizasyonun düzenliliğini ortaya koydu.

BİRLİKTE ÇEKTİLER, BİRLİKTE TRANSFER ETTİLER

Örgüt elemanlarının bloke koyma işlemleri öncesinde Türk Lirası olarak hesaba giriş yaptıkları tutarları, başka bir dövize veya altın mevduatına dönüştürmeleri de örgütlülüğün önemli işaretini verdi. Birlikte hareket ettiklerini ortaya koyan bir başka bulgu da, aynı anda bloke kaldırma işlemleri sonrasında tekrar Türk Lirası'na dönüş işlemi yapmaları oldu. Yine örgüt mensupları Bank Asya'da kendi adlarına açtıkları, ancak aslında örgüte ait mevduat hesaplarına yatırdığı tutarları aynı anda nakit olarak çektiler, ya da aynı anda aynı ortak hesaba da transfer ettiler.

1 MİLYAR LİRAYI HAREKET ETTİRDİLER

Bu şekilde birbirleriyle ilişkili olarak mevduat artıran, artırılan tutarlar üzerinde benzer şekilde ve kendi talimatları ile bloke uygulayan ve daha sonra blokeleri kaldırarak aynı veya benzer tasarruf işlemleri gerçekleştirilmesi yapanların 36 ilde 107 şubede bin 210 örgüt mensubu olduğu belirlendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.