15 Martta Serbest Kıyafet Eylemi Başlatacağız

15 Martta Serbest Kıyafet Eylemi Başlatacağız

Çağdışı Yönetmelik Değişmezse Serbest Kıyafet Eylemi Başlatacağız

 

Genel Başkan Vekilimiz Ahmet Özer, darbe ürünü çağdaşı kılık ve kıyafet yönetmeliğinin değiştirilmemesi durumunda sendika olarak yeni bir eylem planı başlatacaklarını söyledi.

Özer, Aydın, Balıkesir, Manisa ve Çanakkale şubelerimizin programlarına katıldı. Sendikacılık yolculuğunda hayatlarını kaybeden başta Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan olmak üzere, canla başla çalışan herkesi şükranla andıklarını ifade eden Ahmet Özer, Eğitim-Bir-Sen’in güçlü ve büyük bir aile olduğunu kaydederek, “Ülke genelinde örgütlü 231 bini aşkın üyesine yenilerini ekleme azminde, milletimizin aydınlık geleceğini inşa etmek aşkıyla dolu, idealist kadrolarıyla Türkiye’nin iftihar edeceği bir müessese konumundadır Eğitim-Bir-Sen. Gelinen nokta, eğitimden başlamak üzere aşama aşama tüm kamu hizmetlerinin ve toplum hayatımızın adil, demokratik, özgürlükçü, sağlıklı ve verimli bir yapıya kavuşturulması için birer dava adamı şuuru içinde çalışan üyelerimizin ortak eseridir. Demokrasiyi hak etmek için mücadelede bulunmak gerektiğinin farkındayız. Geçmişte yasakçılara, dayatmacılara karşı nasıl mücadele ettiysek, bugün hakkımız olan ve yaşadığımız hayatın bir gereği olan serbest kıyafet için de mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Özer, bu kapsamda ülke genelinde başlatılan ‘Özgürlük İçin 10 Milyon İmza’ kampanyasında gerekli çalışmaların tamamlandığını belirterek, imzaları Başbakanlığa göndereceklerini ifade etti.

Köklü Sorunlar Eğitim-Bir-Sen Sayesinde Çözüme Kavuştu

Kökleşmiş sorunların Eğitim-Bir-Sen sayesinde çözüldüğünü belirten Özer, “15 yıldan beri süren katsayı engeli, 12 Eylül 1980 darbesinden sonra konulan milli güvenlik dersi bizim mücadelemiz sonucu kaldırıldı. Milli fişleme derslerine dönüştürülen, okullarda öğretmenleri, idarecileri, öğrencileri, velileri fişleyen Milli Güvenlik Dersi’nin kaldırılması noktasında sizler katkı sundunuz, bizler Milli Eğitim Şurası’na teklifimizi sunduk, hükümetin kabul etmesiyle bu ders kaldırılmış oldu. Yine sizden aldığımız destekle ‘Kur’an-ı Kerim ve Siyer seçmeli ders olarak okullarda okutulmalıdır’ dedik. Bugün gelinen noktada, Kuran-ı Kerim ve Peygamber Efendimizin hayatı okullara ders olarak konuldu. Bütün bunlarda Eğitim-Bir-Sen’in katkısı ve emeği var. Bu emek her şeye değer” diye konuştu.

Eylem Öncesi Son Tarih 15 Mart

Hükümetin gerekli adımları atmasını beklediklerini kaydeden Özer, herhangi bir çalışma yapılmaması durumunda 15 Mart’tan itibaren işyerlerine fiili olarak serbest kıyafetle gideceklerini vurguladı.

Eylem takvimine gerek kalmadan meselenin çözülmesini temenni ettiğini kaydeden Özer, şunları söyledi: “Meclis’e gidecek kadın kendi kıyafetini seçemiyorsa, Meclis’e gitmesinin ne anlamı var? Milletvekillerini seçen arkadaşlarımız, ‘İlle de okullara kravatlı geleceksin’ denilerek kendi kıyafetini seçemiyorsa, burada bir yanlışlık var demektir. Bu yanlışlığın mutlaka düzeltilmesi gerekir. Gençlerimiz 18 yaşında artık seçme hakkını elde ettiler. Cumhurbaşkanı’nı, milletvekilini seçmek için 18 yaşındaki gencimize oy kullandırıyoruz ama kıyafetini, ayakkabısını seçme hakkını ondan esirgiyoruz. Böyle bir demokrasi anlayışı olabilir mi? Umarım 10 milyon imzamız bu ucube anlayışlardan kurtulmamız için bir adım olacaktır. Milletvekillerimizden, bu ucube yönetmeliği kaldırmalarını istiyoruz. Aksi halde 15 Mart’tan sonra sivil kıyafetle okullara, iş yerlerine, devlet dairelerine girme eylemi başlatılacaktır. 15 Mart’a kadar gerek hükümete gerekse Meclis’e buradan bu mesajı veriyoruz. Dileriz bu mesaj iyi bir şekilde algılanır, anlaşılır, gerekli adımlar atılır, yeni bir eylem takvimine gerek kalmadan da bu mesele çözülmüş olur.”

Avrupa Ülkelerinde Nasılsa Bizde de Aynısının Olmasından Yanayız

“Avrupa’nın hiçbir ülkesinde kılık-kıyafet dayatmasının olmadığını görüyoruz. Hiç kimsenin kılık-kıyafeti ile uğraşılmamaktadır” diyen Özer, şöyle devam etti: “Gelişmiş ülkelerde insanların ne yaptığı ile ilgilenilmektedir. Avrupa’nın ileri ülkelerinden hiçbirinde kıyafet dayatmalığının olmadığını görüyoruz. Okullarda, kurumlarda çalışan memurların kıyafetiyle uğraşılmamakta, insanların ne yaptığıyla ilgilenilmektedir. Biz de ülkemizde bunun olmasını istiyoruz. Ürettiklerinden dolayı değerlendirilmesinin uygun olacağı kanaatindeyiz. Bunun için, Eğitim-Bir-Sen kurulduğu günden bu yana mücadelesini sürdürdü. Bu mücadelenin destekçisi, öncüsü oldu. Avrupa ülkelerinde nasılsa, ülkemizde de aynısının olmasından yanayız.”

Çözüm Olacağına İnanıyorum

Özer, kılık ve kıyafet yasağına ilişkin sorununun çözüleceğine inandığını belirterek, “10 milyon imza, Türkiye nüfusunun 7’de 1’i demektir. Bu imza kampanyasının karşısında hiçbir gücün durabileceğine inanmıyorum” dedi. 

Karma Eğitim Mecburiyetinin Kaldırılması Gerekir

Konuşmasında karma eğitim sistemine de değinen Özer, “Karma eğitim sisteminin kaldırılması, bu hakkın velilere, vatandaşa verilmesi gerekir. İsteyen vatandaş çocuğunu kız okulunda, isteyen vatandaş çocuğunu erkek okulunda, isteyen karma okulda okutma imkanına sahip olmalıdır. 28 Şubat bakiyesi karma eğitim genelgesinin kaldırılmasını, çocuklarımızın değerler eğitimi ile donatılmasını, o değerler ile donatılan çocuklarımızın değerlerini yaşayabilecekleri alanların kendilerine tanınmasını da istiyoruz. İbadet yerlerinin mutlaka okullarımızda, çocuklarımızın rahatlıkla ulaşabileceği, görebileceği yerlerde açılmasını talep ediyoruz. Artık ibadet yerlerinin izbe, depo gibi merdiven altı yerlerde olmasını istemiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

 

Saldırılar Bizi Yıldırmayacak

Mardin’de Mazıdağı İlçe Temsilciliğimize molotofkokteyli ve ses bombası atıldığını anlatan Ahmet Özer, “Eğitim-Bir-Sen çözüm önerileri konusunda çok aktif olmaya başladı. Çözümü arzu etmeyen kimseler tarafından saldırılar oldu. Daha önce de çeşitli yerlere bu tarz saldırılar olmuştu. Eğitim-Bir-Sen bu noktada çözümün öncüsü olmuştur. Çözümün öncüsü olan insanların hep karşısında duran kişiler de olmuştur. Biz çözümün adresi ve öncüsü olmaya devam edeceğiz. Bizi bu tür saldırılar yıldırmayacaktır” şeklinde konuştu.

Aydın Şube Başkanı Süleyman Alkoç, Balıkesir Şube Başkanımız İbrahim Etem Yılmaz, Manisa Şube Başkanımız Mehmet Emin Sofuoğlu ve Çanakkale Şube Başkanımız Numan Yaşar’ın da birer konuşma yaptığı toplantılarda üyelerimizin soruları cevaplandı ve önümüzdeki döneme ilişkin yapılması gereken konularda istişarelerde bulunuldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum