18-19-20 Mayıs 2015 Tatil Mi? Ek Ders Ücretleri Ödenecek Mi?

18-19-20 Mayıs 2015 Tatil Mi? Ek Ders Ücretleri Ödenecek Mi?

18 Mayıs yarım Gün tatil mi? 20 Mayıs 2015 Tatil olacak mı? Öğretmenlerin ek ders ücretleri ödenecek mi? 2015 Yılı Resmi Tatil Günleri ve tüm detaylar...

19 Mayıs 2015 Salı günü okullar ve tüm devlet kurumları resmi tatilde olacak. MEB'in takvimine göre 20 Mayıs Çarşamba günü okullar açık olacak ve öğrenciler ile öğretmenler ders başı yapacaklar. 19 Mayıs Tatil mi?

2015 Resmi Tatil Listesi İşte Detaylar!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı sonrası 20 Mayıs'ta liseler dahil olmak üzere tüm eğitim öğretim kurumlarında eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yapılacağını bildirdi. 2014-2015 eğitim öğretim yılı için çalışma takvimi, ilgili yönetmelik hükümlerine göre hazırlanıp merkez ve taşra teşkilatlarına duyuruldu. Yönetmelik, "Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahali Kuruluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği"ne uygun hazırlandı.

Yönetmelikte de "Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı 19 Mayıs günü, Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'da karaya çıktığı saat olan 07.00'de başlar ve 00.00'da son bulur" ifadesi yer alıyor. Çalışma takviminde 20 Mayıs tatil olarak yer alıyordu.

Ancak, Orta Öğretim Kurumları yönetmeliğinde yapılan değişikliğin ardından, bu konuda da bir düzenlemeye gidildi. Buna göre, 20 Mayıs 2015 çarşamba günü ortaöğretim kurumları için resmi tatil olmayıp eğitim öğretim devam edilecek. Konuya yönelik 81 ilin valiliğine yazı gönderildi.

EK DERSLER ÖDENECEK Mİ?

19 Mayıs günü resmi tatil sebebiyle ders yapmayacak olan öğretmen ve idarecilerin ek derslerinin tamamı ödenecek. Herhangi bir kesinti yapılmayacak. Ders görevinin yapılmış sayılacağı hâller

MADDE 16- b) (Değişik :13/7/2007-2007/12399 B.K.K.) İl düzeyinde millî ve mahallî bayramların kutlamaları için kurulan hazırlık komitelerinde görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, millî ve mahallî bayramların hazırlık çalışmalarına katılan yönetici ve öğretmenler, söz konusu bayramların hazırlık çalışmalarına ve törenlerine sınıf veya okul bütünlüğünde katılan öğrencilerin öğrenim gördüğü eğitim kurumlarının yönetici ve öğretmenleri ile millî bayramlar nedeniyle tatil edilen günlerde(1) ders görevlerini yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim ve hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar.  

2015 YILI RESMİ TATİL GÜNLERİ VE 2015 TAKVİMİ:  

2015'te resmi tatillerin büyük bölümü hafta içi günlere denk geliyor. Yılbaşı tatili ve Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramı perşembe günlerine, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü cumaya rastlıyor. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ise salı Günü kutlanacak. 2015'te Ramazan Bayramı arifesi perşembe, Zafer Bayramı pazar, Kurban Bayramı arifesi çarşamba, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ise perşembe günü olacak.

Önümüzdeki Ramazan Bayramı 17 Temmuz 2015 Cuma günü başlayacak. Üç gün sürecek olan bayram Pazar günü sona erecek ve Pazartesi resmi iş başı yapılacak. Eğer, bayramın bir gün öncesi olan Perşembe günü resmi tatil, kamu görevlileri izinli sayılırlarsa, Ramazan Bayramı tatili 4 güne çıkmış olacak.

Önümüzdeki Kurban Bayramı ise 24 Eylül 2015 Perşembe günü başlayacak. Dört gün sürecek olan Kurban Bayramı Pazar akşamı sona erecek ve Pazartesi günü resmi iş başı yapılacak. Eğer, bayramın bir gün öncesi olan Çarşamba günü resmi tatil ilan edilirse, Kurban Bayramı tatili 5 güne çıkmış olacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.