2 Kadın Öğretmen Okulda Saldırıya Uğradı

2 Kadın Öğretmen Okulda Saldırıya Uğradı

İstanbul Ataşehir'deki Necatibey İlkokulu’nda görevli iki kadın öğretmen sınıfa kadar giren velilerin saldırısına uğradı. Öğretmenler ertesi gün iş bırakarak şiddeti protesto etti.

Öğretmenlere yönelik şiddet sarmalı büyüyerek devam ediyor. İstanbul’da okul müdürü İbrahim Oktugan’ın okulda öğrencisi tarafından katledilmesinin ardından Ataşehir Necatibey İlkokulu’nda görev yapan iki kadın öğretmen sınıflara kadar giren bir velinin saldırısına maruz kaldı.

Evrensel'in haberine göre, olayın ertesi günü sabah okul girişinde toplanarak çocuklarını okula bırakan velilere seslenen öğretmenler, okullarda şiddete maruz kalan öğretmenlerin sayısının her gün artığına dikkat çekerek şiddet sarmalına karşı ortak hareket etme çağrısı yaptı.

Öğretmenler bu çağrının ardından ilk derse girmeyip çalışma arkadaşlarına yönelik şiddeti protesto etti.

Ataşehir Necatibey İlkokulu öğretmenlerine destek vermek için okula giden Eğitim Sen 2 No’lu Şube yönetci ve üyeleri de eğitim emekçilerine yönelik artan şiddete karşı ortak mücadele etme konusunda fikir alışverişinde bulundu.

'VELİLERİ AYIRMAK İSTERKEN ŞİDDETİN HEDEFİ OLDUK'
Saldırıya uğrayan kadın öğretmen yaşadıklarını şöyle anlattı: “Ben sınıfımın bulunduğu katta nöbetçiydim. Hemen yan sınıfımda bir erkek velinin öfkeli bir şekilde öğretmen arkadaşımızın sınıfından çıktığını gördüm. Yanında sınıf veli temsilcisi de vardı. Daha sonra okul çıkışı sınıftan bağırma sesleri duydum. Öğretmeni darp ediyorlar diye düşünerek koştum ancak bambaşka bir manzarayla karşılaştım. Bir kadın veli, sınıf veli temsilcisinin saçından tutmuş çekiyor, sınıftaki öğretmen de onları ayırmaya çalışıyordu. Veli temsilcinin iki çocuğu da ağlıyordu. 'Yapmayın çocuk var' diyerek araya girdim ancak küfür eden veli bir türlü temsilciyi bırakmıyordu. Hemen ardından öfkeli 2 erkek veli de sınıfa girdi. Biri daha önce sınıftan öfkeli bir şekilde çıkan veliydi. Bu velilerden biri beni tutarak yere fırlattı. Ardından da öğretmen arkadaşımı öğrenci sıralarının üzerine fırlattı. O anda sınıfa bir sürü erkek doldu. Daha sonra memurumuzun yardımıyla saldırganlar okul bahçesine indiler. Bu kişiler okuldan ayrıldıktan sonra çağırdığımız polisler geldi. Hastaneye giderek darp raporlarımızı aldık. Ardından da karakola gidip ifade verdik. Saldırganlardan şikayetçi olduk.”

'MEB ACİL HAREKETE GEÇMELİ'
Toplantıda söz alan öğretmenler eğitimde artan şiddetin son bulması için Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) bir an önce tedbir alması ve öğretmenleri itibarsızlaştırarak saldırıya açık halle getirecek tüm uygulamalara son verilmesi çağrısı yaptılar.

Toplantıda konuşan Eğitim Sen 2 No’lu Şube Başkanı Bengi Şahin, iktidarın yıllardır öğretmenleri itibarsızlaştıran söylemlerinin sonucunda artan şiddette maruz kaldığına dikkat çekti.

Öğretmenler, Eğitim Sen’in önerisiyle bu Cuma günü Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde şiddeti protesto etme kararı aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.