2 MHP'li belediye başkanı, CHP'ye mi geçecek?

2 MHP'li belediye başkanı, CHP'ye mi geçecek?

CHP kulislerinde Hatay, Yalova, Muğla ve Eskişehir'de mevcut belediye başkanlarının yeniden aday gösterileceği konuşulurken, Balıkesir ve Antalya'da adayların belirlendiği belirtiliyor. MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün'le temas kurulduğu ve

Cumhuriyet'ten Ali Açar ve Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, CHP'nin Ege ve Anadolu'daki bazı belediye başkanlıklarını kazanmak için sağdan transfer yapabileceği de parti kulislerinde konuşuluyor. Özellikle Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin MHP'li Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile temas kurulduğu ve önümüzdeki günlerde CHP'ye geçerek aday gösterileceği belirtiliyor.

Mersin'de mevcut belediye başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz'ın ismi de CHP ile anılırken, ön seçim talebini yineleyen Fikri Sağlar ile birlikte eski milletvekili Aytuğ Atıcı, İstemihan Talay, eski hakem Selçuk Dereli ve eski milletvekili Vahap Seçer de nabız yokluyor.

Balıkesir'den il milletvekili Ahmet Akın ve Antalya'da Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in adaylığına kesin gözüyle bakıldığı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, EskişehirBüyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Edirne'de mevcut Belediye Başkanı Recep Gürkan, Giresun'da Kerim Aksu, Sinop'ta Baki Ergül'ün yeni dönemde de görevine devam etmek için aday gösterilecekleri belirtiliyor.

Ankara için geçen dönem de aday gösterilen Mansur Yavaş ile Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu'nun ismi öne çıkıyor. Genel merkezin Yavaş'ın adaylık teklifini kabul etmemesi halinde Ankara milletvekili Bülent Kuşoğlu'na teklif götüreceği konuşuluyor. Ayrıca CHP'nin TBMM Başkan Vekili Levent Gök ve Cengiz Topel Yıldırım isimleri de kulislerde geçiyor.

CUMHURİYET

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.