2001’in hesabı görülecek

2001’in hesabı görülecek

9 yıl önce yine Türkiye'de düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda kupayı finalde Sırbistan'a yenilerek kaybetmiştik. Şimdi rövanş zamanı geldi.

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda harikalar yaratan ve tarihinde ilk kez yarı finale çıkan Türkiye, bu akşam finale çıkabilmek için Sırbistan ile karşılaşacak. Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılacak maç saat 21.30'da başlayacak ve NTV'den canlı olarak yayınlanacak. Karşılaşmanın bir başka anlamı da 2001 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nın rövanşı niteliğini taşıması. Türkiye o turnuvaya da ev sahipliği yapmış ve finale kadar çıkarak şampiyonluğa çok yaklaşmıştı. Finalde ise Sırbistan'a 78-69 yenilen milliler, Avrupa 2.'liği ile yetinmişti.
Şampiyonası'nın hazırlık döneminde de iki kez karşılaştık. Adidas İstanbul Cup'ta 83-70, ardından özel maçta da 66-61 kaybettik. Ancak bu kez durum çok farklı. Yarı finale 7'de 7 yaparak gelen ve Fransa ile Slovenya'yı farklı yenerek şov yapan takımımız çok formda. Sırbistan ise grup maçlarında Almanya'ya kaybederken 7 karşılaşmada 6 galibiyet aldı. 72 milyon Türk'e bir bayram sevinci daha yaşatmaya hazırlanan Milli Takımımız bu karşılaşmayı kazandığı takdirde, yine bugün yapılacak ABD-Litvanya maçının galibi ile yarın Dünya Şampiyonluğu için karşılaşacak.

SAAT:21.30 KANAL: NTV

Sırpları bir kez yenebildik

12 Dev Adam'ın, Sırbistan'a karşı resmi maçlarda tek galibiyeti bulunuyor. Geçen yıl Avrupa Şampiyonası'nda grup mücadelesinde karşılaştığımız Sırpları, uzatmada 69-64 yenmiştik. Bu takıma 4 yenilgimiz var.



Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.