2013 Öğretmen Atamalarında Hangi Branş Kaç Puanla Atanır?

2013 Öğretmen Atamalarında Hangi Branş Kaç Puanla Atanır?

2013 Öğretmen Atamalarında Hangi Branş Kaç Puanla Atanır?

2013 Hangi Branş Kaç Puanla Atanır?  Sınav sisteminde yapılan değişikliğin bu sene puanlarda bir karışıklığa ve farklılığa sebep olacağı aşikar. Üstelik sınav puanlarının 1 yıl geçerli olacak olması ve geçen sene alınan puanların bu seneye taşınmaması da puanları muhtemelen aşağı yönlü düşürecektir. Ancak her bölüm kendi arasında sıralanacağı için de böyle bir karşılaştırmaya gerek olmayacaktır. 
 
   Kontenjanlar açıklanmadan taban puanları tahmin etmek neredeyse imkansız olsada geçen yıllarda yapılan alımlarda branşlara ayrılan kontenjanların toplam alıma oranı ve bu yıl 40 bin civarında atama yapılacağı göz önünde bulundurulduğunda taban puanlar hakkında yorumlar yapılabilir.
 
Beden Eğitimi Öğretmenliği 73 puana kadar olan arkadaşlar 26′yı açarlarsa atanırlar. Kayma miktarına göre de 70 puan seviyesine kadar atama olabilir. Bu sene sınava başvuran aday sayısı 18985 tir
 
   Bilişim Teknolojileri Ortaokullarda zorunlu ders olması sebebiyle alım artacaktır. 83 puana kadar 26′yı açan her aday atanabilir. Bu sene sınava başvuran aday sayısı 7461 tir
 
  Biyoloji 83 puan ve üzeri adaylar 26′yı da açarak rahatlıkla atanabilirler. 81′e kadar düşme ihtimali var fakat zor görünüyor. Bu sene sınava başvuran aday sayısı 6655 tir
 
Coğrafya 77 ve üzeri atanma ihtimali çok yüksektir. 74 puana kadar düşme ihtimali de bir hayli fazla. 26 açılırsa ihtimal daha da artar. Bu sene sınava başvuran aday sayısı 4705 tir
 
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 65 puan ve üzeri alan adaylar büyük ihtimal atanırlar. 60 puanın 2-3 puan altına kadar kayma olabilir. Kontenjanı bir hayli fazla olacaktır. 55 puan ve üzeri adaylar 26′yı açarlarsa atanma ihtimalleri bir hayli yüksek. Bu sene sınava başvuran aday sayısı 8071 dir.
 
Felsefe 86 puan ve üzeri atanma ihtimali yüksek. 84 puana kadar kayma olabilir. 26 mutlaka açılmalı.
 
Fen ve Teknoloji 77 puan ve üzeri atanma ihtimali yüksek. 75-77 puan aralığındaki adaylar 26′yı açarlarsa atanma ihtimalleri bir hayli yüksek. Kayma miktarı burada önemli. Kontenjan fazla olacağı için kayma da çok olabilir. Bu sene sınava başvuran aday sayısı 14212 dir
 
 
Fizik 82 puan ve üzeri alanlar büyük olasılıkla atanırlar. 79′a kadar 26 açılmalı. Bu sene sınava başvuran aday sayısı 6067 dir.
 
Görsel Sanatlar/Resim 70 puan ve üzeri atanma ihtimali çok yüksek. 67-68 puan seviyesine kadar kaymalar olabilir. 26′yı açmak faydalı olacaktır.
 
 
İlköğretim Matematik 70 puana kadar atanma ihtimali çok yüksek. Kontenjanı gayet iyi. Atanacak sayısı yine fazla olacaktır. Sınava giren sayısı da çok düşük olduğu için nerdeyse her 3 kişiden 2 si atanacaktır. Bu sene sınava başvuran aday sayısı 6632 dir.
 
İngilizce 75 puan ve üzeri atanma ihtimali yüksek. Kontenjanı bir hayli fazla olacaktır. Kaymalar da çok olabilir. 72 puan seviyesinde olanlar mutlaka 26′yı açmalı. Bu sene sınava başvuran aday sayısı 15799 dir.
 
Kimya 82 üzeri 26′ı da açarlarsa atanacaklardır. Daha aşağıya inmesi çok zor görünüyor
 
Matematik 80 puan ve üzeri mutlaka atanacaktır. 75 puana kadar olan adaylar 26′yı mutlaka açmalıdır. Kayma miktarına göre atanma şansları olacaktır. Daha aşağıya inmesi ihtimali düşük.
 
Müzik 63 puan ve üzeri adayların atanma ihtimali bir hayli fazla. Adayların puanları son derece düşük. 63′ün de altındaki adayların dahi şansı var. Her aday 26′yı açarak tercih yapmalı.
 
 
Okul Öncesi Öğretmenliği 65 puan ve üzeri adayların atanması ihtimali yüksek. 55-65 arası adayların da şansı bir hayli fazla. 26 mutlaka açılmalı. Kontenjanı yine fazla olacaktır, kayma çok olabilir. Barajı geçen her aday tercih yapmalı.
 
Rehber Öğretmen 65 puan ve üzeri alan adaylar atanacaktır. Kaymalar olacaktır. 55 puana kadar olan her adayın şansı son derece fazla. Daha aşağı bile düşme ihtimali var, tabi 26′yı açarlarsa.
 
Sınıf Öğretmenliği 82 puan ve üzeri alan adaylar büyük olasılıklar atanırlar. Bu bölüm mezunu her aday mutlaka 26′yı açmalıdır. Sınava giren aday çok, ancak kontenjan bu sene daha fazla olacaktır. Puanların 80′e inme ihtimali çok düşük. Atananlar da büyük olasılıkla köy okullarına ve hatta müdür yetkili tek öğretmenli okullara atanacaklardır. Tüm kontenjanların doğuda olması bekleniyor.
 
Sosyal Bilgiler 78 puan ve üzeri her aday atanacaktır. 75-78 aralığında adaylar 26′yı açarlarsa atanma şansları olacaktır. 75′ten aşağıya inme ihtimali zor görünüyor.
 
Tarih 80 puan ve üzeri alan adayların atanma ihtimali bir hayli yüksek. 78’e inme ihtimali düşük görünüyor. 26 açılırsa bir ihtimal şansları olabilir.
 
Teknoloji ve Tasarım 65 puan ve üzeri kesin olarak atanır. 50 puana kadar olan adayların şansı da bir hayli fazla. Her aday tercih yapmalı. 40 ve üzeri olan her adayın şansı var.
 
Türk Dili ve Edebiyatı 77 puan ve üzeri her aday atanabilir. 75′e kadar 26 açılırsa atanma ihtimali var. Fakat yığılma o puan aralığında.
 
Türkçe 78 ve üzeri mutlaka atanacaktır. Kontenjanı bir hayli fazla olacaktır. 75′e kadar kayma ihtimali yüksek. 72 ve üzeri alan adaylar 26′yı da açarlarsa şansları var. Doğru tercih yapmak önemli.
 
Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmenliği 50 puan ve üzeri mutlaka atanır. Sınava giren her adayın atanma ihtimali var. 50′in altına da inecektir. 26′yı açan her adayın atanma ihtimali yüksek. Taban puanı tahmin etmek zor ama 40 civarında kalacaktır. Atanmamak çok zor.
 
NOT: Yaptığım bu tahminleri açıklanan puanlar ve sıralamaları dikkate alarak yapmış bulunuyorum. Kesinlikle kesin bilgiler değildir. Tamamen tahmindir. 2012 yıllarında aşağı yukarı atama puanlarını tahmin etmiştim. Bu yıl da muhtemelen bu seviyelerde olacaktır. Verdiğim puanların altında olan adayların da atanma ihtimali tabi ki vardır. Puanı yüksek olan kaç adayın tercih yapmayacağını bilemeyiz. Barajı geçen her aday tercih yapmalı hatta 26′yı da açmalıdır.
 
mebpersonel.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.