2014 KPSS DHBT Sınav Giriş Belgesi

2014 KPSS DHBT Sınav Giriş Belgesi

2014 KPSS DHBT sınav giriş belgesini nereden alabilirim? KPSS DHPT sınav tarihi ne zaman? KPSS DHBT sınavında kaç soru sorulacak? KPSS DHPT sınav sonuçları ne zaman yayınlanacak? KPSS DHBT sınav sonuçlarına göre kaç kişi atanacak? 2014 KPSS DHBT sınavına

2014 KPSS DHBT sınav giriş belgesini nereden alabilirim? KPSS DHPT sınav tarihi ne zaman? KPSS DHBT sınavında kaç soru sorulacak? KPSS DHPT sınav sonuçları ne zaman yayınlanacak? KPSS DHBT sınav sonuçlarına göre kaç kişi atanacak? 2014 KPSS DHBT sınavına dair tüm detaylar haberimizde...

KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) sınav tarihi açıklandı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre din hizmetleri kadrolarına atanacaklarda aranan yeterlilikler belirtildi. Buna göre KPSS'ye başvuru koşullarını taşıyan adaylar DHBT’ye başvuru yapabilecek. 18 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek olan DHBT sınavı saat 09:30'da başlayacak. Adaylar toplam 40 sorudan oluşacak DHBT-1 ve DHBT-2 testlerini çözecek. Toplam 40 soru için adaylara 60 dk süre tanınacak.

DHBT Giriş Belgesi

18 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek olan DHBT sınavının giriş belgesi  https://ais.osym.gov.tr sitesi üzerinden TC.Kimlik No ile temin edilebiliyor. DHBT giriş belgesinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ve  fotoğrafları yer alıyor. Belgenin üzerindeki fotoğraf olması zorunlu olurken, adayların belge çıktısı alırken fotoğrafın netliğine dikkat etmesi de gerekiyor. Sınav giriş belgesinde yer alan fotoğrafın net olmaması halinde adayların sınava alınmayacağını da hatırlatalım. 09:30’da başlayacak olan DHBT sınavına girecek adayların sınav giriş belgesi ve TC. kimliklerini yanlarında bulundurması zorunlu.
 
DHBT-1 Çıkacak Sorular

DHBT-1 bölümünde çıkan sorular ortaöğretim, lisans ve önlisans mezunu adayların hepsi için aynı olacak. DHBT-1 bölümünde çıkacak soruların konu başlıkları ise şu şekilde:

- İslam İnanç Esasları
- İslam İbadet Esasları
- Kur'an Bilgisi
- Siyer
- İslam Ahlakı

DHBT -2 Çıkacak Sorular

DHBT-2 bölümünde çıkacak sorular ise öğrencilerin eğitim seviyelerine göre değişecek. Lisans düzeyinde sınava katılanlar için İlahiyat Fakültesi müfredatı, ön lisans düzeyinde sınava katılacaklar için İlahiyat ön lisans programı müfredatını, ortaöğretim düzeyinde sınava katılacaklar için İmam Hatip Lisesi müfredatını içeren sorular sorulacak.DHBT-2 bölümünde çıkacak soruların konu başlıkları ise şu şekilde:

-Tefsir
- Fıkıh
- Hadis
- Akaid / Kelam
- İslam Tarihi
- Dinler ve Mezhepler Tarihi
- Dini Hitabet

DHBT Puan Hesaplama

DHBT sınavına katılan adayların puanları KPSS'den aldıkları puanlara ek olarak hesaplanacak. Buna göre, genel yetenek ve genel kültür sorularından oluşan KPSS puanına ek olarak DHBT'de sorulan din bilgisi sorularının puanıları hesaplanacak. KPSS Ortaöğretim mezunları için KPSS-122, KPSS Önlisans Mezunları için KPSS-123, KPSS Lisans Mezunları için KPSS-124 puan türlerine ek olarak DHBT puanları hesaplanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.