2014 KPSS Puan hesaplama! KPSS Puan Durumu Hesaplama Nasıl Yapılmaktadır? KPSS Alan puan hesaplama robotu!

2014 KPSS Puan hesaplama! KPSS Puan Durumu Hesaplama Nasıl Yapılmaktadır? KPSS Alan puan hesaplama robotu!

ÖSYM 17.10.2014 tarihinde Önlisans ve Ortaöğretim KPSS Sonuçlarını açıkladı lakin hala memur adaylarının kafasında bir soru dolaşmaktadır. Bu soru ise KPSS Puan hesaplama nasıl yapıldığına dairdir. haberimizin detayında sizler için KPSS puan hesaplama mot

2014 KPSS Puan hesaplama! KPSS Puan Durumu Hesaplama Nasıl Yapılmaktadır? KPSS Alan puan hesaplama robotu! İşte Cevabı;


GK-GY nin etkisi çok deniyor?
İşte bu site tam olarak bu tip soruların yanıtları için var. Buyrun değişik GK-GY netleriyle hesaplayın ve etkisini görün.
 
Kamu personeli seçme sınavı adı ile hayatımıza ortak olan sınav sistemi diye adlandırabilirz basit olarak. Kamu kurumlarında göre alacak personel adaylarına uygulanan bu sınav kendi içinde çeşitlilik göstermektedir.
 
Örn: KPSS-A KPSS-B
 
Bu sınav genel yetenek,genel kültür,istatistik,kamu yönetimi,anayasa gibi kollardan oluşur. Elbette bu kolların hepsinden sorumlu değilsiniz şöyle ki; başvuracağınız alan adına yeterli olacak bölümlerden sorumlu tutulursunuz. Lise ve üzeri eğitim derecesine sahip yani bu derecelerle mezun olan herkes bu sınava başvurusunu yapabilir.
 
A-B ve C Grubu Kadrolar:
A grubu kadrolar meslkelerinizle ilgili yönlendirmede karşınıza çıkmaktadır. Meslek dışında ilk kez bir kamu kuruluşuna başvurmak isteyen adaylar B ve C kadrosuna göre sınıflandırılmaktadır.
 
A grubu kadro;
Bakanlıklar,başbakanlık,genel müdürlük düzeyindeki alanlardan oluşur. Bu sınav sonucunda kurumların kendine özel uyguladığı sınavlara ek olarak adaylar tabi tutulur. A grubu kadrolar üniversite mezunları için geçerlidir diyebiliriz.Eğer bir kamu kuruluşunda çalışmak istiyorsanız Kamu personeli seçme sınavına muhakkak girmelisiniz daha sonra az önce belirttiğim gibi kurumların kendine has sınavlarına tabii tutulacaksınız.
 
B ve C Grubu Kadrolar:
A grubu dışında kalan kadrolar diye nitelendirebiliriz. Lise mezunu ve dengi okullar bu gruba göre kadrolanacaktır. Bu kadro için şartlar daha farklıdır; askerlik,sicil kaydı,sağlık,suç durumu vs… Belirli bir taban puanı yoktur. Genel dereceye göre ve kurumların alımına göre başarı durumu belirlenir. Örneğin geçtiğimiz dönemlerde 78 ile yapılan atama bu dönem 69 ile belirlenebilir,bu genel başarı durumuna bağlıdır.
 
KPSS, Genel yetenek, genel kültür, eğitim bilimleri ve A grubu olmak üzere dörde ayrılmaktadır. Örnekleyecek olursak mühendis olmak isteyen bir arkadaşımızın genel kültür ve genel yetenek testelerini cevaplamasını onun için yeterlidir. Fakat öğretmen adayı bir arkadaşımızın ek olarak eğitim bilimleri testini cevaplaması şarttır.
 
Tarihçesi
Kamu Kurumlarında yer alabilmek adına bir dizi sınava verilen bu ad öğrenciler arasında “Kamuya Personel Sokmama” adı ile değiştirilmiştir.
 
Genel Yetenek, Genel Kültür, Yabancı Dil, Eğitim Bilimleri, Hukuk, İktisat, İşletme, Maliye, Muhasebe, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler, Ekonometri, İstatistik, Kamu Yönetimi ve Uluslararası İlişkiler olmak üzere 14 ayrı daldan oluşmaktadır.Müracaat edilecek alana göre birini seçmek zorundadır öğrenci.Genel Kültür ve Genel Yetenek kısmına ise bütün öğrencilerin girmesi zorunludur.
 
KPSS ilk olarak 17 Ekim 1999 tarihinde Devlet Memurları Sınavı (DMS) adı altında 12 Aralık 1999 tarihinde ÖSYM tarafından düzenlendi. Bu sınavlar sadece 657 Sayılı Devlet Memurluğu Kanunu alımında gerçekleşti. Yani düz memur alımlarında bir düzenleme yapılmış oldu. Daha sonra ise bu alan biraz daha genişletilerek öğretmenlik, düz memurluk, sözleşmeli personel ve kariyer meslekleri için 07-08 Temmuz 2001 tarihinde Kurumlar İçin Merkezi Eleme Sınavı (KMS) adı altında yapıldı. O gün gelmişti artık 06-07 Temmuz 2002 tarihinde ise Kamu Personeli Seçme Sınavı adıyla ilk kez yapıldı. 2003 yılına gelindiğinde 4 oturum şeklinde bir sınav tasarlanıp öğretmen adayları için 2 oturum şeklinde yapılmıştır. Baskılar sonucu Ösym bu yıl içerisinde Kpss A grubu sınavlarını da ilk kez düzenlemiştir. Daha sonraki yıllarda ise bu sınav Kpss 1 ve Kpss 2 olmak üzere 4 oturum şeklinde düzenlenmiş olup günümüzde hala devam etmektedir.2014 Ortaöğretim Önlisans kadrolara atanmak için yapılan 2014 Önlisans Ortaöğretim düzeyi KPSS sonrası KPSS puan hesaplama robotu sayfamızda. KPSS puan hesaplama için aşağıdaki KPSS puan hesaplama robotunu kullanabilirsiniz. 2014 KPSS puan hesaplama sistemi, en son yapılan KPSS sınav puanalrı ortalaması baz alınarak oluşturulmuştur.
 
2014 KPSS Puanı Nasıl Hesaplanır, Öğrenelim Daha Sonra Aşağıdaki Robotu Kullanabilirsiniz.
(Genel Yetenek Net Cevapları Genel Yetenek Net Cevapları)*0,44 Eğitim Bilimleri Net Cevapları*0,45 = KPSS Puanı

Kamu Personeli Seçme Sınavı Puanları Nasıl Hesaplanır?
Adayların KPSS puanının hesaplanmasında kullanılan işlem basamakları aşağıda verilmiştir.
KPSS puanın belirlenmesinde o yıl sınava giren öğrencilerin aritmetik ortalama ve standart sapma değerleri belirleyici olmaktadır.
Puanın Hesaplanması
 
1-)Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri Testleri için adayın doğru cevaplarından yanlış cevap sayısının dörtte biri düşülerek ham puanlar bulunur.
2-)Ham Puanlara ait aritmetik ortalama ve standart kayma değeri hesaplanır.
3-)Adayın ham puanı ,aritmetik ortalama ve standart kayma kullanılarak standart puan hesaplanır.
 
T  : Standart Puan
Adaya ait ham puan (yanlış cevapların dörtte biri doğru cevaplardan çıkarılarak elde edilen puan)
Sınava giren bütün adayların ham puanlarının aritmetik ortalaması
Sınava giren bütün adayların ham puanlarının standart kayması
2. Üç ayrı Bölüm için hesaplanan standart puanlar
 
Genel Yetenek : 0,3 ile
Genel Kültür : 0,3 ile ve
Eğitim Bilimleri : 0,4 ile çarpılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanır.
3. ASP’lara ilişkin aritmetik ortalama ile standart kayma hesaplanarak aşağıdaki formül ile KPSS puanı hesaplanır.
 
ASP = Adayın ağırlıklı standart puanı
= Ağırlıklı standart puan dağılımına ilişkin aritmetik ortalama
S   = Ağırlıklı standart puan dağılımına ilişkin standart kayma
B   = ASP dağılımında en yüksek ASP
Kpss Robotu Kullanımı
 
Aşağıda verilen ilgili bölümlere KPSS Genel Yetenek (60 Soru) , KPSS Genel Kültür (60 Soru) Yanlış Sayınızı ve Net Sayınızı giriniz.  KPSS Puan Hesaplama otomatik olarak gerçekleştirilecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.