1. HABERLER

  2. SINAVLAR

  3. KPSS

  4. 2016 KPSS Vatandaşlık Soruları ve Cevapları
2016 KPSS Vatandaşlık Soruları ve Cevapları

2016 KPSS Vatandaşlık Soruları ve Cevapları

22 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Anayasa - Vatandaşlık sınavına ait sorular, cevaplar ve sınava ait yorumları haberimizde bulabilirsiniz.

A+A-

2016 KPSS Anayasa - Vatandaşlık sınavı sona erdi. ÖSYM tarafından 22 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleştirilen  KPSS Anayasa - Vatandaşlık maratonu nihayet bitti. Sınava giren adaylar sınavın zorluğundan yakındılar. Peki size göre 2016 KPSS Anayasa - Vatandaşlık sınavı kolay mıydı zor muydu?


Tüm yurt genelinde gerçekleştirilen KPSS genel kültür derslerinden olan Anayasa - Vatandaşlık sınavına ait sorular cevaplar ve yorumlar ile ilgili tm detayları haberimizde bulabilirsiniz. ÖSYM tarafından 22 Mayıs 2016 Pazar sabahında gerçekleştirilen ,KPSS Genel Kültür derslerinden birisi olan ve 9 soru sorulan KPSS Anayasa - Vatandaşlık bölümüne ait sorular ve cevaplar burada bulabilisiniz. 

SON DAKİKA! ÖSYM SORULARIN TAMAMINI YAYIMLADI TIKLAYINIZ 

13-017.jpg

2016 KPSS Anayasa - Vatandaşlık Soruları ve Cevapları (Link henüz aktif değil)

Sınavda adaylara Anayasa - Vatandaşlık testinden 9 soru soruldu ve 9 dakika süre verildi.Bir çok aday şimdi 2016 KPSS Anayasa - Vatandaşlık sınavının kolay mı zor mu olduğunu tartışıyor ve bu sorunun cevabını arıyor.

İşte sizin için derlediğimiz soru ve cevaplar:

1. SORU:Bakanlar kurulndan bakan şstifa ederse ne geç kaç gün içinde yeni bakan atanır gibi bi soru vardı 
CEVAP: 15 gün


2. SORU kanun geçerliliği 
CEVAP: 45 gün sonra


3. SORU: Türk kadın tiyatro oyuncusunun adı 
CEVAP: Afife Jale


4. SORU: El kanun fit tıp kitbunın yazar avicenna fiebilinen kişi 
CEVAP: İbni Sina


5. SORUObama Mart ayında nereye gitti? 
CEVAP: Kübaya gitti


6. SORUistanbul tiyatrosunun eski adı 
CEVAP: cevap darülbedayi


7. SORUdernek kaç kişiyle kurulur 
CEVAP: dernek 7 kişiyle kurulur


8. SORUSigarada bağımlılık yapan madde 
CEVAP: Nikotin


9. SORUdüşünen adam heykeli 
CEVAP: Rodin


10. SORUHangisi kişisel haklardan değildir 
CEVAP: vatandaşlık hakkı


11. SORUAskeri yüksek idare mahkemesi ne zaman anayasaya girmiştir 
CEVAP: 1961 yılı 71 değişikliği ile


12. SORUBir kimsenin kendi fiil ve eylemleriyle haklar kazanması ve borç altına girmesi neyi ifade eder 
CEVAP: fiil ehliyeti


13. SORU Devlet denetleme kurumu nereye bağlıdır 
CEVAP: cumhurbaşkanlığı


14. SORU 2016 da ilk 100 e giren kadın tenisçi 
CEVAP: Çağla Büyükakçay


15. SORU Memura uygulanacak disiplin cezalarından birisi değildir 
CEVAP: yer değişikliği cezası memura verilmez

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler