2016 Yılı MEB Bursluluk Hizmetleri

2016 Yılı MEB Bursluluk Hizmetleri

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Ortaöğretim Genel Müdürlüğü2016 yılı bursluluk hizmetleri yazısı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Ortaöğretim Genel Müdürlüğü2016 yılı bursluluk hizmetleri yazısı

2016 yılı bursluluk hizmetlerine ilişkin iş ve işlemler, ilgi Yönetmelik esaslarına göre c-Buıs modülü üzerinden yapılacaktır.

Buna göre;

A-Paıasız yatılılıktan bursluluğa geçiş işlemleri;

  • Bakanlığımıza bağlı resmî ortaöğretim kurumlarında parasız yatılılık hakkı kazanan, en az bir ders yılı parasız yatılı olarak öğrenim gören ve yatılılığı devam eden öğrencilerden; 2016-2017 eğitim ve öğretim yılından itibaren bursluluğa geçmek isteyenler başvurularını. 6 1 laziran-29 Temmuz 2016 tarihlerinde parasız yatılı olarak öğrenim gördükleri okul müdürlüğüne yapacaklardır.

Bu nedenle;

  1. Parasız yatılılıktan bursluluğa geçiş esaslarını bildiren duyuru, 30 Mayıs - 6 Haziran 2016 tarihleri arasında ilgili okul müdürlükleri tarafından yapılacaktır.
  2. Başvuruda bulunan öğrencinin, okul müdürlüğünce e-Burs modülü üzerinden başvuru formunun çıktısı alınarak öğrenci velisi ile ilgili müdür yardımcısı tarafından imzalanacak ve okul müdürü tarafından tasdik edilerek arşivlenecektir.
  3. Başvurusu kabul edilen parasız yatılı öğrencilerin e-Burs modülü üzerinden onay/red işlemleri; 1-12 Ağustos 2016 tarihlerinde okul müdürlüklerince yapılacaktır,

ç) Parasız yatılılıktan bursluluğa geçişi onaylanan öğrenciler, 1 Ekim 2016 tarihinden itibaren burslu olarak öğrenim görmeye hak kazanacaklardır.

  • İlgi Yönetmeliğin 17 nci maddesi gereğince sınavsız parasız yatılılığa alınan öğrencilerin bursluluğa geçiş haklan olmadığından başvuruları kabul edilmeyecektir.

B-Bursluğuıı devamı, nakli veya kesilmesi işlemleri;

  1. Son sınıf öğrencilerinden okulu bitirenlerin ve ortaöğretim kurumlarının son sınıflarında beklemeli duruma düşenlerin bursları, ilgi Yönetmeliğin 28 inci maddesi gereğince ders yılının sona erdiği tarihi takip eden aybaşında kesilecektir. Bu nedenle, son sınıf öğrencilerinden okulu bitirenlerin veya ortaöğretim kurumlarının son sınıfında beklemeli duruma düşen öğrencilerin bursluluklan, 11-15 Temmuz 2016 tarihlerinde e-Burs modülündeki "Öğrenci Okul ve Burs Bilgileri” bölümünün “durumu” penceresindeki “burslu” ibaresi “mezun” olarak, beklemeli duruma düşenlerin ise “beklemeli” olarak işaretlenip kaydedilmek suretiyle sona erdirilecektir.
  2. İlgi Yönetmeliğin 28 inci maddesine göre; özel okula veya açık öğretim lisesine kayıt veya nakil yaptıran öğrencilerin bursluluklan resmî okuldan ayrıldığı tarihi takip eden aybaşından itibaren sona ermektedir. Bu öğrenciler ile parasız yatılılığa yerleştirilen öğrencilerin bursluluklan e-Burs modülü üzerinden otomatik olarak iptal edilecektir.
  3. İlköğretim kurumlarından burslu olarak mezun olan öğrencilerin kayıt yaptırdıkları ortaöğretim kurumlarına burs nakilleri e-Burs modülü üzerinden otomatik olarak yapılacaktır. Bu öğrencilerin, e-Burs modülündeki “Öğrenci Okul ve Burs Bilgileri” bölümünün “durumu” penceresindeki “mezun” ibaresi 30 Eylül 2016 tarihine kadar “burslu” olarak değiştirilerek kaydedilecektir.

C- 2016 yılında Parasız Yatılılık ve Burskıluk Sınavını kazanarak burslu okuma hakkı kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri;

  • 2016    Yılı Parasız Yatılılık ve Buısluluk Sınavına (PYBS) ilköğretim kuramlarının 5, 6 ve 7 nci sınıflarından katılıp burslu okumaya hak kazananların kayıt işlemleri öğrencilerin öğrenim

gördükleri ilköğretim kuramlarınca,

  • İlköğretim kuramlarının 8 inci sınıfında sınava girip burslu okumaya hak kazananların burskıluk kayıt işlemleri kayıt yaptırdıkları ortaöğretim kuramlarınca,
  • Ortaöğretim kuramlarının 9, 10 ve 11 inci sınıflarında sınava girip burslu okumaya hak kazananların kayıt işlemleri öğrenim gördükleri ortaöğretim kuramlarınca, ilgi Yönetmelik ile 2016 Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı Kılavuzunda belirtilen esaslara göre e-Rurs modülü üzerinden burs kayıt onay veya ret işlemleri, öğrenci kayıtlarının başladığı tarihten itibaren 30 Eylül 2016 Cuma günü mesai bitimine kadar ilköğretim ve ortaöğretim kurum müdürlüklerince gerçekleştirilecektir.

Buna göre burs kazanan öğrencinin;

  1. Bursluluğa kayıt işlemleri ilgi Yönetmeliğin 19 uncu maddesinde belirtilen hükümlere göre yapılacaktır.
  2. öğrencinin ailesinin 2015 yılına ait yıllık gelir toplamından fert başına düşen nel miktarı 7.529.40 TL'yi aşan öğrenciler ile belgelerinde eksiklik bulunan öğrencilerin velileri bilgilendirilerek burslulukları reddedilecektir.
  3. Okul müdürlükleri reddettikleri öğrencilerin red gerekçesini gösteren bir listeyi (MEBBİS e-Burs modülü onay listesi ekran raporları arasından alınacaktır) 3 Ekim 2016 tarihinde, öğrencilerin, ve diğer ilgililerin görebileceği yer/yerleıde ilan edeceklerdir. İlgi Yönetmeliğin bir bütün olarak değerlendirilmesi gerekmekte olup burs kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri ile itirazların kayıt stiresi içerisinde yapılması gerekmektedir. Yapılabilecek itirazlar sırası ile okul, ilçe, il milli eğitim müdürlükleri ve Bakanlığımızca kayıt süresi içinde değerlendirilecek ve sonuçlandırılacaktır. Gerek kayıt işlemleri ve gerekse iş takviminde belirlenen diğer işlemlerin süresi içerisinde yapılmaması durumunda mazeret kabul edilmeyecektir. Elektronik ortamda gerçekleştirilen kayıtlar için öğrencilerden alınan belgeler ile onaylananlar ve reddedilenlerin listeleri dosyalarında muhafaza edilmek üzere okul müdürlüklerince arşivlenecektir.

ç) e-Rurs modülü üzerinde yapılacak onay veya red işlemleri; okul müdürlüklerince 3-14 Ekim 2016 tarihlerinde yapılacaktır.

  1. İlk defa bursluluk kaydı yapılan ve okul müdürlüğünce bursluluğu onaylanan öğrenciler, I Ekim 2016 tarihinden itibaren burslu olarak öğrenim görmeye hak kazanacaklardır. Bu öğrenciler 2016 yılı dördüncü tiç aylık burs ücretlerini (Ekim, Kasım, Aralık) Aralık ayı içersinde alacaklardır.

Burshıluktan yararlanacak öğrencilerin mağduriyetlerine sebebiyet verilmemesi için kayıtlarda istenen belgeler ve iş takviminin ilan edilmesi ile iş ve işlemlerin titizlikle yerine getirilmesi gerekmektedir.

2016 yılı bursluluk hizmetlerinin yukarıdaki açıklamalar doğrultusunda ve ekteki iş takvimine göre yürütülmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Muhterem KURT

Bakan a. Müsteşar Yardımcısı

27052016-05903950_sayfa_1-(copy).jpg27052016-05903950_sayfa_2-(copy).jpg

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.