2017 Ocak Özür Grubu Ataması Yapılacak Mı?

2017 Ocak Özür Grubu Ataması Yapılacak Mı?

2016 yılı Ocak ayının başında yapılan geçen yılın özür durumu atamalarında başvurular 7-13 Ocak tarihlerinde alınmış ve atamaların sonuçları da 24 Ocak tarihinde belli olmuştu.

Öğretmenler mail, mesaj yoluyla sosyal medya aracılığıyla ve forumlarda bu durumu gündemde tutuyor. Eğitimin temel taşı olan öğretmenlerin aile birliğinin sağlanması motivasyonları ve verimlilikleri açısından oldukça önemlidir.

OHAL sürecinin devam ettiği zaman dilimi içerisinde memurların bu tür haklarından mahrum edilmemeleri uzunca süredir düşmüş olan kamu görevlileri motivasyonuna artı bir değer katacaktır.

Daha öncesinde MEB yetkililerinin özür grubu atamalarının ocak ayı döneminde yapılmayacağı yönündeki söylevlerinin değişebileceğini düşünüyor ve öğretmenler adına çağrıda bulunuyoruz. Ve hatta İl/ilçe emri uygulamasına yer verilmesi de öğretmenlerin bir diğer beklentisidir. Şimdi tüm beklenti 2017 Yılı Ocak Ayında Özür Grubu Atama Kılavuzu yayınlanması ve İl/ilçe emri uygulamasına yer verilmesi yönündedir.  

Özür Grubu Atama Kılavuzu yayınlanmamasıÖğretmenlerin mağduriyetine neden olup, özellikle aile birliği mazereti açısından aile bütünlüğünü sağlayamayan, eşinden ve çocuğundan ayrı yaşamak zorunda kalan öğretmenlerin moral ve motivasyonunu bozmak suretiyle eğitim-öğretimi olumsuz etkilenecektir.Bunun için sendikanızdan gerekli başvuruları ve çalışmaları yapmasını talep ediyorum.

kamuajans.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum