2019 yılı sınav görevlisi ücretlerine enflasyon oranında artırım yapılmalı

2019 yılı sınav görevlisi ücretlerine enflasyon oranında artırım yapılmalı

Bilindiği üzere, Anadolu Üniversitesi bünyesinde bulunan açık öğretim fakültesi aracılığıyla her yıl ülke genelinde açık öğretim fakültesi sınavları yapılmaktadır.

Bilindiği üzere, Anadolu Üniversitesi bünyesinde bulunan açık öğretim fakültesi aracılığıyla her yıl ülke genelinde açık öğretim fakültesi sınavları yapılmaktadır. Bu sınavlarda ise üniversiteler ve MEB bünyesinde bulunan devlet memurları görev almaktadır.  Sınavlarda görev alan personellere ödenecek ücretleri ise Anadolu Üniversitesi belirlemekte ve personellere ödemesini yapmaktadır. Anadolu Üniversitesi tarafından sınavlarda görev alan bu personellere ise 2019 yılında ücret artışı yapılmamış olup bu durumun hiçbir şartta kabulü mümkün değildir.

Anadolu Üniversitesi açık öğretim fakültesi sınavlarında sınav görevlilerine ödenen ücretler, diğer kurumlar tarafından yapılan sınavlarda ödenen ücretlerin çok çok gerisinde kalmaktadır. Bunun yanında 2019 yılına girdiğimiz bu günlerde sınav ücretlerinde artış yapılmamış ve 2018 yılı sınav ücretler aynen uygulamaya konulmuştur. Türk Eğitim Sen olarak, Anadolu Üniversitesi’nin 2019 yılında sınav görevlisi ücretlerine artırım yapmamasını hiçbir şartta kabul etmiyoruz.  Anadolu Üniversitesi zaman kaybetmeksizin sınav ücretlerini artırmalı ve geçtiğimiz hafta sonu yapılan sınavlarda görev alan personellere artırımlı ücretler üzerinden ödeme yapmalıdır.

Türk Eğitim Sen olarak, Anadolu Üniversitesi’nin 2019 yılı sınav görevlisi ücretlerine en az enflasyon oranında diğer kurumlarında ödediği sınav ücretleri dikkate alınarak ivedilikle artırım yapmasını bekliyoruz.

İlgili yazımız için tıklayınız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.