23 ve ​24 Nisan’da Tatil Var mı?

23 ve ​24 Nisan’da Tatil Var mı?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yaklaşıyor,23-24 Nisan’la ilgili tatil ve ek derslerle ilgili değerlendirmelerde bulunuyoruz.

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yaklaşıyor,23-24 Nisan’la ilgili tatil ve ek derslerle ilgili değerlendirmelerde bulunuyoruz.

23-24 Nisan’da Kimler Tatil Yapacak?

* 23 Nisan 2015Perşembe günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi tatil olup, tüm okullar ve resmi kurumlar kapalıdır. Bütün kamu görevlilerine ve tüm öğrencilere tatildir.

*24 Nisan 2014 Cuma günü tatil yoktur. Tüm öğretmenler ve öğrenciler okula devam edecektir.

23 Nisan’da Öğretmenlerin Ek Dersi Kesilir Mi?

* Milli Bayramlar nedeniyle tatil edilen ve ders yapılamayan hallerde bütün okul yöneticilerine ve öğretmenlere ek ders ücreti normal olarak ödenecektir. Yani Perşembe günü için ek ders kesintisi olmayacaktır.

23 Nisan’da Ücretli Öğretmenlere Ek Ders Verilecek Mi?

*Ücretli öğretmenler, girdikleri ders saatine göre ücret almaktadır. Tatillerde ek ders ücreti kesilmektedir. Ancak 23 Nisan günü ücretli öğretmenler, kutlama programlarında görev alırsa yani resmi olarak Okul veya MEM’ler tarafından görevlendirirlerse 23 Nisan gününün ek dersini alabileceklerdir. Yönetmelikte bununla ilgili açık bir hüküm yok. Ancak okul yöneticileri, öğretmenlerin mağdur olmaması için 23 Nisan’daki görevli ücretli öğretmene ek ders yazmaktadır. Bununla ilgili bir düzenleme yapılmalıdır.

23 Nisan’daki Egzersizin Ek Dersi Kesilir Mi?

*Milli bayramlara denk gelen günlerde öğretmene egzersiz çalışması için de ek ders ödemesi yapılmaz.

SONUÇ: 24 Nisan günleri okul öncesi, ilk okul ve orta okullar şimdiye kadar tatil edilmişti. Gerekçesi ise 23 Nisan törenlerine katılan öğrencilerin, 23 Nisan’ın ertesi günü dinlenmesi olarak gösteriliyordu. Ancak yönetmelik değişikliğiyle 24 Nisan tatil olmaktan çıkarılmıştır. 23 Nisan zaten milli bayram olduğu için her sene olduğu gibi bu sene de 23 Nisan’da öğretmenin ek dersi kesilmeyecektir.

gazetekamu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum