24 Kasım, Öğretmene İade-i İtibar Olsun

24 Kasım, Öğretmene İade-i İtibar Olsun

GENEL BAŞKANDAN KAYMAKAM VE VALİLERE ÖĞRETMENLER GÜNÜ ÇAĞRISI

GENEL BAŞKANDAN KAYMAKAM VE VALİLERE ÇAĞRI:

“GELİN BU 24 KASIM’I ÖĞRETMENE İADE-İ İTİBAR İÇİN BAŞLANGIÇ YAPALIM”

Genel Başkan İsmail Koncuk tüm valilere bir çağrı yaparak, bu seneki Öğretmenler Günü kutlamalarında mülki amirlerin farklı bir kutlama usulü gerçekleştirmelerini, öğretmenlerimizi onore etmelerini ve son yıllarda iyice yıpratılan meslek itibarının iadesi için bir başlangıç yapmalarını istedi. Her Öğretmenler Günü’nde öğretmenlerden oluşan heyetlerin mülki amirleri ziyaret etmesinin bir gelenek haline geldiğini, fakat bu sene tam tersine mülki amirlerin öğretmenlerimizi okullarında ziyaret ederek topluma örnek teşkil edecek şekilde bir muhataplık gerçekleştirmelerini isteyen Koncuk, bu tutumun, toplumda bir farkındalık oluşturması anlamında olumlu bir etkisi olacağını belirterek vali ve kaymakamlarımızdan hassasiyet göstermelerini beklediklerini ifade etti.

 

Genel Başkan tarafından tüm valiliklere gönderilen mektup:

 

Sayın Valim,

Malumunuz olduğu üzere, önümüzdeki Pazartesi günü Öğretmenler Günü kutlamaları gerçekleştirilecektir. Tüm il ve ilçelerimizde mülki amirlerimizin himayesinde kutlama programları düzenlenecektir.

Son yıllarda üzülerek şahit oluyoruz ki, öğretmenlik mesleğinin itibarı hızla rencide edilmekte ve buna bağlı olarak da öğretmene şiddet vakaları yoğunluk kazanmaktadır. Gün geçmiyor ki, bir öğretmenimizin öğrenci ya da veli tarafından şiddete maruz kaldığı haberleri medyada yer almasın. Hatta bu tür olaylar neticesinde hayatını kaybeden ya da ciddi sağlık problemleri yaşayan meslektaşlarımız bulunmaktadır. Öğretmene şiddet meselesi, artık çok ciddi bir sosyal yara haline gelmiş bulunmaktadır.

Bunun yanı sıra MEB mevzuatından kaynaklanan sıkıntılar nedeniyle de öğretmenlerimiz ciddi idari ve sosyal problemlerle boğuşmakta; sınıf geçme ve disiplin yönetmeliklerinin eksiklikleri nedeniyle, öğrenme süreçlerine etkileri ve öğrencileri yönlendirme imkanları asgari düzeye indirilmiş durumdadır.

Öte yandan terör ve asayiş olayları sebebiyle okulları yakılan, güvenlik endişesi taşıyan, bölücü terör unsurları vasıtasıyla eğitim süreçleri sabote edilen öğretmenlerimizin yaşadığı sıkıntılar da bir başka önemli sıkıntıyı teşkil etmektedir.

Öğretmenler Günü, ülkemizde bir gün dahi olsa öğretmenlerimizin ve eğitim hayatımızın beklenti ve sorunlarına dikkat çekilen anma programlarına vesile olmaktadır.

Bu kapsamda, her il ve ilçede öğretmenlerden oluşan heyetlerin mülki amiri ziyaretleri, bu günün kutlama gelenekleri arasında yerini almıştır. Fakat bu sene bu geleneğin değiştirilmesi ve yaşananlara farkındalık oluşturulabilmesi amacıyla ziyaretlerin yeni bir formatla gerçekleştirilmesinin daha doğru olacağını düşünüyoruz.

Şöyle ki, bu yıl valilerimiz ve kaymakamlarımız, Öğretmenler Günü münasebetiyle makamlarında kutlama heyeti kabul etmesinler. Tam aksine mülki amirlerimiz, sorumluluk alanı dahilindeki bir okulu, hatta varsa öğretmene şiddet vakasının yaşandığı ya da en fazla problemin var olduğu bir okulu mülki idare heyetiyle ziyaret ederek kutlama programı düzenlesinler. O mahalde öğretmene şiddet olayı vuku bulmuş ise, o öğretmenimizin nezdinde, tüm öğretmenlerimize iade-i itibar sağlayacak bir nezaket ve usulle muhatap olsunlar. Mülki idare heyetimizin bu ziyaretine mümkün mertebe fazla sayıda öğrenci ve velimizin de iştiraki sağlanarak, vatandaşlarımıza öğretmene saygının aslında çocuklarına yani geleceğimize yatırım yapmak olduğunu anlatılsın.

Ayrıca Mülki idare heyetimiz; sorumluluk bölgesinde terör ya da tabii afet neticesinde şehit olan öğretmen ailesi var ise onları mutlaka evlerinde ziyaret etsinler ve toplum adına onlara duyulan hürmet ve vefa duygusunu ifade etsinler.

Tüm bu etkinliklerin, yerel medyanın öncelikli gündemi olması sağlanarak, toplumun tüm kesimlerinde aynı bilincin yerleşmesine gayret gösterilsin.

Sayın Valim,

Gelin bu 24 Kasım’ı öğretmenlerimizin iyiden iyiye rencide edilen itibarlarının yeniden sağlanması ve öğrencilerimizin, velilerimizin ve yöneticilerimizin; öğretmenlerimizin meselesini memleket meselesi olarak algılamaları için bir başlangıç yapalım. İnanın bunu başardığımızda bir çok problemimizi halletmiş olacak, geleceğimize daha özgüvenle yürüyeceğiz.

Saygılarımla.

 

İsmail KONCUK

Türk Eğitim-Sen ve

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.