28-29-30 Ekim 2015 Öğretmenlere Ekders Ücreti Ödenecek Mi? İşte Cevabı

28-29-30 Ekim 2015 Öğretmenlere Ekders Ücreti Ödenecek Mi? İşte Cevabı

28 Ekim-29 Ekim ve 30 Ekim 2015 Öğretmenlere Ekders Ücreti Ödenecek Mi? İşte Cevabı - Bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatili 4 gün olarak genelge ile açıklandı. Öğretmenler 30 Ekim 2015 Cuma günü idari izinli sayılacak

28 Ekim-29 Ekim ve 30 Ekim 2015 Öğretmenlere Ekders Ücreti Ödenecek Mi? İşte Cevabı - Bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatili 4 gün olarak genelge ile açıklandı. Öğretmenler 30 Ekim 2015 Cuma günü idari izinli sayılacaklar.Bu Durumda öğretmenlerin ekdersleri nasıl olacak? işte detaylar 28-29 VE 30 Ekimde Öğretmenlerin Ek Dersi Kesilir mi ? Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 28 Ekim Çarşamba günü öğleden sonra ve 29 Ekim Perşembe günü Resmi Tatil ilan edilmiştir. Bu günlerde öğretmenler okula gitmeyecek sadece törenlere katılacaktır.30 Ekim Cuma Günü Öğretmenler idari izinli sayılacaklardır.    

Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 28 Ekim Çarşamba günü öğleden sonra ve 29 Ekim Perşembe günü Resmi Tatil ilan edilmiştir. Bu günlerde öğretmenler okula gitmeyecek sadece törenlere katılacaktır.30 Ekim Cuma günü Öğretmenler idari izinli sayılacaklardır.

Sitemize ve forumlarda bu günlerde ek ders ödemesi yapılıp yapılmayacağı konusunda sorular gelmektedir. Daha önce de birkaç kez yazdığımız gibi bugünlerde öğretmen ve idarecilerden ek ders kesintisi yapılmaz o günlerde ek ders tam ödenir. 30 Ekim 2015 Cuma günü İdari izinli sayılacak öğretmenler Başbakan Ahmet Davutoğlu'un imzaladığı genelgeye göre ekderslerini tam olarak alacaklardır.

İşte o Madde: Ders görevinin yapılmış sayılacağı hâller MADDE 16­ (1) Bir öğretim yılında 90 günü geçmemek üzere, bu Karar kapsamında bulunan personelden;

a)    Bakanlıkça veya verilen yetki uyarınca valiliklerce yurt içinde düzenlenen her türlü eğitsel gezi, konferans, kurs ve seminerlerdegörevlendirilenler; fiilen yerine getirdikleri bu görevleri süresince, görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek ders görevleri varsa bu görevlerini yapmış sayılırlar ve buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurumca ödenir.

b)    (Değişik: 21/07/2007 tarihli ve 26589 sayılı R.G. Yayımlanan BKK ile) İl düzeyinde millî ve mahalli bayramların kutlamaları için kurulan hazırlık komitelerinde görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, millî ve mahalli bayramların hazırlık çalışmalarına katılan yönetici ve öğretmenler, söz konusu bayramların hazırlık çalışmalarına ve törenlerine sınıf veya okul bütünlüğünde katılan öğrencilerin öğrenim gördüğü eğitim kurumlarının yönetici ve öğretmenleri ile millî bayramlar nedeniyle tatil edilen günlerde (*)(Değişik: 10/05/2008 tarihli ve 26872 sayılı R.G. Yayımlanan BKK ile) ders görevlerini yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim ve hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.