28-29 Kasım Tüm Okullar Tatil mi?

28-29 Kasım Tüm Okullar Tatil mi?

Milli Eğitim Bakanlığı bu konu hakkında merak edilen sorulara cevap verdi. Ancak bu konuda merak edilen tüm okulların tatil edilip edilmeyeceği sorusu..

Bilindiği gibi bu sene eğitim sistemimizde bir değişikliğe gidildi ve 8. sınıflara eğitim-öğretim yılı içinde ortak sınav yapılmasına karar verildi. İlk dönem ortak sınav da 28-29 Kasım 2013 tarihlerinde yapılacak. Peki bu tarihlerde okul olacak mı? 8. sınıf haricindeki öğrenciler okula gelecek mi?
 
Milli Eğitim Bakanlığı bu konu hakkında merak edilen sorulara cevap verdi.  Ancak bu konuda  merak edilen tüm okulların tatil edilip edilmeyeceği sorusu..
Ortak sınavlar yapıldığında diğer tüm okullar tatil olacak mı?

Ortak sınavlar 28-29 Kasım ve 28-29 Nisan tarihlerinde yapılacaktır. Bugünlerde yapılan açıklamaya göre okullar tatil, denilmektedir. Ancak Ortaöğretim Kurumları ile örneğin 8. Sınıf öğrencisi bulunmayan İmam Hatip Ortaokulları ve müstakil köy ilkokulları gibi okulların da tatil olup olmayacağı ayrı ayrı  belirtilmediğinden bu okullarda çalışan personel ile öğrenciler tarafından sitemize mailler gelmektedir.
 
Sınav kılavuzu ile yapılan açıklamalara bir bütün olarak bakıldığında Ortaöğretime geçiş sistemi dahilinde okullardaki eğitim ve öğretim Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca belirlenen akademik takvime paralel şekilde uygulanacaktır. Ortak sınavlar sırasında TÜM OKULLAR TATİL EDİLECEKTİR. Uygulanan tatiller eğitim öğretim süresinin sonuna eklenecektir. Bu nedenle eğitim ve öğretim yılında herhangi bir kısalma söz konusu olmayacaktır. 
 
Ek ders ücreti hakkı olan ancak okulun tatil edilmesi nedeniyle derse giremeyen ve sınavda da görevli olmayan öğretmenlerin ek ders ücreti ödenecek mi?
 
Öğretmenlere, sınavda görev alıp almadığına bakılmaksızın sınavlar nedeniyle tatil edilen günlerde de o günün ek ders ücreti verilecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.