28 Ekim Pazartesi dikkat! Bankalar tatil mi?

28 Ekim Pazartesi dikkat! Bankalar tatil mi?

28 Ekim Pazartesi dikkat! Bankalar tatil mi?

Bu yıl 29 Ekim, salı gününde geliyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs'ta milli bayram olarak kutlanıyor. Bayramda 28 Ekim’in tatil olup olmadığı ile ilgili merak edilenler haberimizde sizlerle.

28 Ekim’in tatil olup olmadığı merak ediliyor. 28 Ekim Pazartesi yarım gün tatil mi? Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs'ta kutlanan bir millî bayramdır. Her yıl büyük bir coşku ile kutlanan bu bayram 2019 yılında salı günü kutlanacak. Resmi kurumlarda, bankalarda işleri olanlar, öğrenciler, öğretmenler ve veliler kaç gün tatil yapılacağını öğrenmek istiyorlar. 28 Ekim’in tatil mi, yarım gün mü olduğu ile ilgili merak edilenlere haberimiz içerisinden ulaşabilirsiniz.

28 EKİM YARIM GÜN TATİL Mİ?

Resmi Gazete'de yer alan bilgilere göre; 1923 yılında Cumhuriyetin ilan edildiği 29 Ekim günü Ulusal Bayramdır. Türkiye'nin içinde ve dışında Devlet adına yalnız bugün tören yapılır. Bayram 28 Ekim günü saat 13.00'ten itibaren başlar ve 29 Ekim günü devam eder.

28 EKİM’DE BANKALAR TATİL OLACAK MI?

28 Ekim’de bankalar yarım gün açık olacak. İşlemlerinizi bu tarihte yarım günlük süre içerisinde tamlayabilecekler.

29 EKİM NE ZAMAN?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 2019 yılında salı günü kutlanacak. 29 Ekim resmi tatiller içerisinde yer almaktadır.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI'NIN ÖNEMİ NEDİR?

Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs'ta kutlanan bir millî bayramdır.

Cumhuriyet Bayramı'nın kutlandığı ülkelerde 28 Ekim öğleden sonra ve 29 Ekim tam gün olmak üzere bir buçuk gün resmî tatildir. 1925 yılında çıkarılan bir kanunla Cumhuriyet'in ilanı günü yeni Türk Devleti'nin bayramı ilan edilmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, cumhuriyetin onuncu yılı kutlamalarının yapıldığı 29 Ekim 1933 tarihinde verdiği 10. Yıl Nutku'nda, bu günü en büyük bayram olarak nitelendirmiştir.

Kaynak : Akşam

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.