29-30 Haziranda Ek Ders Ödenecek Mi?

29-30 Haziranda Ek Ders Ödenecek Mi?

Aşağıdaki belirtilen yönetmelik gereği öğretmenler, yöneticiler derslerin kesildiği tarihten 1 Temmuz'a kadar mesleki çalışma yapmak zorundadırlar.

Aşağıdaki belirtilen yönetmelik gereği öğretmenler, yöneticiler derslerin kesildiği tarihten 1 Temmuz'a kadar mesleki çalışma yapmak zorundadırlar. Yapılan mesleki çalışmalar karşılığında 2 haftayı geçmemek üzere fiilen görev karşılığı 15 saat ek ders ödenir.

Problem durumu; Bu yıl karneler 12 Haziran da verildiği için, mesleki çalışma dönemi 2 gün fazla sürmektedir. Yani 2 hafta+2 gün olmaktadır. Bu durumda akıllara soru işareti geliyor, ek ders ödenecek mi?

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM VE İLKÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ MADDE 38 – (1) Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenlerin genel kültür, özel alan eğitimi ve pedagojik formasyon alanlarında, bilgi ve görgülerini artırmak, yeni beceriler kazandırmak, eğitim ve öğretimde karşılaşılan problemlere çözüm yolları bulmak, öğrencinin ve çevrenin ihtiyaçlarına göre plan ve programları hazırlamak ve uygulamak amacıyla derslerin kesiminden temmuz ayının ilk iş gününe, eylül ayının ilk iş gününden derslerin başlangıcına kadar; yıl içinde ise yıllık çalışma programında belirtilen sürelerde mesleki çalışma yapılır.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ MADDE 87- (1) Ortaöğretim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenler, derslerin kesimi tarihinden temmuz ayının ilk iş gününe, eylül ayının ilk iş gününden derslerin başlangıç tarihine kadar geçen sürelerde kadrolarının bulunduğu/görevlendirildikleri okulda mesleki çalışma yaparlar. Mesleki çalışma programı okul müdürlüğünce hazırlanır ve çalışma öncesinde yönetici ve öğretmenlere duyurulur.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YÖNETİCİ VE ÖĞRETMENLERİNİN DERS VE EK DERS SAATLERİNE İLİŞKİN KARAR MADDE 6- (3)

Öğretmenlere, ilgili mevzuatına göre öğretim yılı başında ve sonunda yaptıkları meslekle ilgili çalışma sürelerinde iki haftayı geçmemek üzere ve fiilen görev yapmaları kaydıyla haftada 15 saat ek ders ücreti ödenir. Bu çalışmalar karşılığında da iki haftayı geçmemek üzere ve fiilen görev yapmaları kaydıyla haftada 15 saat ek ders ücreti ödenir. Yani,bütün öğretmenler 29-30 Haziranda da mesleki çalışmalara katılacaklardır.

Ancak bu günler için ek ders ödemesi yapılmayacaktır. Bütün bu açıklamalar ve mevzuat değerlendirmeleri sonucu olarak; öğretmenler 29 ve 30 Haziranda okula gidecekler ama ek ders alamayacaklar.

Bu durumda iki gün fazla gidecekler ama ek dersleri olmayacak. Umut ederiz ki bu mağduriyetleri giderilsin.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.