29 EKİM EK DERSİ KESİLEMEZ

29 EKİM EK DERSİ KESİLEMEZ

29 EKİM EK DERSİ KESİLEMEZ

Ekim ayının ek derslerinin hazırlandığı bugünde bazı ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerince öğretmenlerimizin ek dersleri ile ilgili farklı uygulamaların olduğunu görmekteyiz. Bazı ilçelerimizde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı günü öğretmenlerimize ek ders yazılırken bazı ilçelerimizde ek dersin yazılmadığı belirtilmektedir.

 

            Milli Eğitim Bakanlığı yönetici ve öğretmenlerinin ders ve ek ders saatlerine ilişkin kararın 16. maddesinin b bendinde:

 

" İl düzeyinde millî ve mahallî bayramların kutlamaları için kurulan hazırlık komitelerinde görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, millî ve mahallî bayramların hazırlık çalışmalarına katılan yönetici ve öğretmenler, söz konusu bayramların hazırlık çalışmalarına ve törenlerine sınıf veya okul bütünlüğünde katılan öğrencilerin öğrenim gördüğü eğitim kurumlarının yönetici ve öğretmenleri ile millî bayramlar nedeniyle tatil edilen günlerde ders görevlerini yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim ve hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar." denilmektedir.

 

Kararda açıkça belirtildiği gibi milli bayram olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Günü öğretmenlerimiz ders görevlerini yerine getiremediği için ayrıca bu sürede aylık karşılığı ders ve ek dersi bulunmasından dolayı yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayıldıklarından dolayı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı günü öğretmenlerimizin ek dersi kesilemez.

 

Öğretmenlerimizin 22 - 26 Ekim tarihlerinde mevcut ek ders kararı nedeniyle okullarımızda pazartesi ve salı günü eğitim - öğretim devam ettiği halde  öğretmenlerimiz bütün bir haftanın ek dersini alamayarak hak kaybına uğramışken bir de Milli Eğitim Bakanlığı yönetici ve öğretmenlerinin ders ve ek ders saatlerine ilişkin kararda açıkça belirtilmişken öğretmenlerimizin milli bayram olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı günü ek derslerinin kesilmesi ve kesilen bu ek dersten dolayı 29 ekim - 2 kasım haftasında ise sınıf öğretmenlerimizin toplam 7 saat branş öğretmenlerimizin ise derse girdiği saat kadar ek ders kaybı olmaktadır.

 

Milli Eğitim Bakanlığında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı günü bazı İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince öğretmenlerimizin ek dersinin kesilmesi bazı İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince  öğretmenlerimizin ek dersinin kesilmemesi farklı uygulamaların olduğunu ve ek ders konusunda uygulama bütünlüğünün olmadığını göstermektedir.

 

Öğretmenlerimizin Milli Bayram olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı günü kesilen ek derslerden dolayı hak kaybına uğramaması için Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerini uyararak Yönetici ve öğretmenlerinin ders ve ek ders saatlerine ilişkin kararın 16. maddesinin b bendinde belirtilmiş olan "millî bayramlar nedeniyle tatil edilen günlerde ders görevlerini yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim ve hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar." hükmünün uygulanmasını sağlamalıdır.

 

Melih Durmaz

Eğitim Yöneticisi / Sendikacı

          [email protected]

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.