29 Ekimde Ek Ders Kesilir Mi?

29 Ekimde Ek Ders Kesilir Mi?

MİLLİ BAYRAMLARDA ÖĞRETMENİN ÜCRETİ KESİLEMEZ …

Cumhuriyetimizin 90.yılını kutlamaya hazırlandığımız şu günlerde ,bazı ilçe merkezlerinde cumhuriyet bayramında öğretmenlerin ek ders ücretlerinin ödenmeyeceği yönünde çeşitli şikayetler genel merkezimize ulaşmaktadır.

       Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici Ve Öğretmenlerinin Ders Ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın Ders Görevinin Yapılmış Sayılacağı Hâller başlıklı 16/b maddesinde“(Değişik  :13/7/2007-2007/12399 B.K.K.) İl düzeyinde millî ve mahallî bayramların kutlamaları için kurulan hazırlık komitelerinde görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, millî ve mahallî bayramların hazırlık çalışmalarına katılan yönetici ve öğretmenler, söz konusu bayramların hazırlık çalışmalarına ve törenlerine sınıf veya okul bütünlüğünde katılan öğrencilerin öğrenim gördüğü eğitim kurumlarının yönetici ve öğretmenleri ile millî bayramlar nedeniyle tatil edilen günlerde(1) ders görevlerini yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim ve hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar.” denilmektedir.

        Bakanlar Kurulu kararı gayet açık ve nettir. Ücret ödenmemesi gibi bir uygulama bu çerçevede mümkün değildir. Böyle uygulama yapan idareler yukarıdaki BKK hükmüne aykırı davranarak suç işlemiş olacaklardır. Türk Eğitim Sen Genel Merkezi olarak bu konuda ilgilileri bir kez daha  uyarmak ve mevzuata uygun davranmalarını hatırlatmak isteriz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.