300'ün üzerinde hâkim ve savcı itirafçı oldu

300'ün üzerinde hâkim ve savcı itirafçı oldu

HSYK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, FETÖ soruşturmasında 300'ün üzerinde hâkim ve savcının itirafçı olduğunu belirtti.

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Mehmet Yılmaz, HSYK'nın 'gözlemci' statüsünü askıya almaya hazırlandığı bildirilen Avrupa Yargı Kurulları Ağı (ENCJ-AYKA) Başkanı Nuria Diaz Abad'a yazdığı mektuba 13 Ekim'de yanıt geldiğini söyledi. Yılmaz, AYKA'nın 21 Kasım'daki toplantısında HSYK'nın ihraç kararlarını değerlendireceklerini bildirdiğini açıkladı. Hürriyet'in haberine göre; Yılmaz, özetle şunları söyledi:

“300'ün üzerinde itirafçı hâkim ve savcı var. Bunlar ByLock kullanan hâkim ve savcılar. İtirafçı sayısı daha da artacak. Çözülme çok hızlandı. Öyle şeyler söylüyorlar ki; kamuoyumuzda destek var ama dışta HSYK'yı eleştirenler mahcup olacaklar.

Ürperti duyacaklar

Davetimiz üzerine HSYK'ya gelmeyen ve kararımızın çevirisini beklemeden HSYK'nın üyeliğinin askıya alınabileceğini söyleyen yabancı meslektaşlarımız, hukukçuluklarından utanacak. Bu itiraflarda, FETÖ'nün Türkyargısı için nasıl bir tehlike olduğu ortaya çıktı. Bu itirafları görünce büyük bir ürperti duyacaklar. Bu itiraflarda hâkim ve savcılar bu yapıya nasıl girdiklerini, yapının nasıl çeteleştiğini, yargısal yetkilerini nasıl FETÖ'nün amaçları için araç olarak kullandıklarınıkendi ağızlarıyla anlattılar. Çok net olarak örgütün yargıdaki yapılanması ortaya çıktı. Türk toplumu da dünya kamuoyu da tehlikenin ulaştığı boyutları görecekler.”

AYKA, darbe girişimi sonrası görevinden alınan hâkim ve savcıların durumu hakkında, 'tatmin edici bilgi alınamadığı' gerekçesiyle HSYK'nın “gözlemci statüsüne sahip olmak için gerekli şartları karşılayamaz hale geldiğini” bildirmişti.

KAYNAK HÜRRİYET
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.