36 ilde bugün okullar kar nedeniyle tatil

36 ilde bugün okullar kar nedeniyle tatil

Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı birçok il ve ilçede hayatı olumsuz etkiledi. Yoğun kar yağışı nedeniyle bu illerimizde okullar bugün de tatil edildi.

Kar nedeniyle birçok ilin uçak seferleri iptal edildi. Kar yağışı deniz ulaşımını da olumsuz etkiledi. İDO bazı seferlerini iptal etti. Çok sayıda ilçe ve köy yolu ulaşıma kapandı. Ulaşımın güçlükle sağlandığı yerlerde okullar tatil edildi.

ADIYAMAN: Sincik ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle, okullar Perşembe günü tatil edildi.

BOLU: Bolu'da 3 gündür aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle okulların bugün de tatil edilmesine karar verildi. İlk ve orta okullar tatil edilirken liselerin eğitime devam edilmesi kararlaştırıldı. Özel Eğitim Okulları'da perşembe ve cuma günü tatil edildi. İlçelerde ise karar kaymakamlara bırakılacak.

BURSA: Kestel ve Gürsu ilçelerinde yoğun kar yağışı sebebiyle okullar bugün tatil edildi.

BALIKESİR: Balıkesir'de yoğun kar yağışının etkisini sürdürmesi nedeniyle il merkezi ve köylerdeki ilk ve orta dereceli okullarda, bugün eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.

BATMAN: Batman'da kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi. Batman Valisi Yılmaz Arslan, Batman ve merkeze bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli okulların yoğun kar yağışı nedeniyle 1 gün tatil edildiğini açıkladı. Ayrıca, Batman Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, 12-13 Aralık 2013 tarihleri arasında eğitim öğretime ara verme kararı alındığı açıklandı.

BİTLİS: Sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda 12 Aralık Perşembe günü eğitime bir gün ara verildi.

BOLU: Bolu'da iki gündür kar yağışı nedeniyle eğitime ara verilirken, Bolu Valisi İbrahim Özçimen sosyal paylaşım sitesi twitter'dan Bolu, Mengen, Gerede, Mudurnu ve Göynük'te bugün okulların kar yağışı nedeniyle tatil edildiğini açıkladı.

DİYARBAKIR: Diyarbakır Valiliği, yoğun kar yağışı ve soğuk hava sebebiyle okulları 1 gün tatil etti. Yenişehir, Kayapınar, Suriçi ve Bağlar merkez ilçelerinde okullar bugün kapalı olacak.

DÜZCE: Düzce Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "12 Aralık 2013 tarihinde il genelinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün süreyle tatil edilmiştir" denildi.

GAZİANTEP: Gaziantep'in İslahiye, Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerinde dün gece başlayan ve halen süren kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

GİRESUN: Giresun'da gün boyu aralıksız yağan yoğun kar yağışı nedeniyle ilk orta ve liselerde eğitime ara verildi. Merkez ilçede ve Bulancak, Çanakçı, Doğanklent, Espiye, Eynesil, Görele, Güce, Keşap merkez, Piraziz, Şebinkarahisar ve Tirebolu ilçelerinde okullar bugün de tatil edildi.

Kar yağışının yoğun yaşandığı Dereli ve Yağlıdere ilçelerinde ve Keşap ilçesinin köylerinde ise okullar Perşembe ve Cuma olmak üzere 2 gün süreyle tatil edilirken, kar yağışının etkili olmadığı Alucra ve Çamoluk'ta okullarda eğitim öğretime devam ediliyor. Öte yandan kar yağışının etkili olduğu başta ilimiz merkez ve ilçelerde kamuda çalışan engelli memurlarda yarın için 1 gün idari izinli sayılacak.

GÜMÜŞHANE: Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinde dünden beri etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle ilçe genelinde yatılı okullar haricindeki tüm okullar bir günlüğüne daha tatil edildi.

HAKKARİ: Yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde okulların 1 gün süreyle tatil edildiği bildirildi. Alınan bilgiye göre, yoğun kar yağışı ve elverişsiz hava şartları nedeniyle il ve ilçelerde 12 Aralık 2013 Perşembe günü tüm okulların bir gün süreyle tatil edildiği belirtildi.

KARAMAN: Sarıveliler ve Başyayla ilçelerinde okullar kar yağışı ve tipi nedeniyle bugün tatil edildi.

KASTAMONU: Azdavay'da taşımalı sistemle ilçe merkezindeki okullara getirilen öğrencilerin tatili iki gün daha uzadı.

KONYA: İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yoğun kar yağışı ve yollarda oluşan buzlanma nedeniyle Ereğli, Halkapınar ve Taşkent ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda bugün ara verildiğini bildirdi. Emirgazi İlçesi'ndeki taşımalı sistemle eğitim ile köydeki okullarda da eğitime ara verildi.

KİLİS:Kilis merkez, Polateli, Elbeyli ve Musabeyli ilçelerindeki okulların bugün tatil edildiği bildirildi.

MARDİN: Mardin'in Midyat ilçesinde okullar bugün tatil edildi. Artuklu Üniversitesi'nde eğitime bugün de ara verildi. Mardin Valiliği, kamuda çalışan engelli ve hamile kadınlara dün ve bugün de olmak üzere iki gün izin verildiği açıkladı.

MANİSA: Manisa'nın Soma ilçesinde köylerden şehir merkezine taşınan öğrenciler için okullar bugün tatil edildi.

NİĞDE: Etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle birçok köy yolu ulaşıma kapanırken, okullar bugün tatil edildi.

ORDU: Ordu Valiliği'nden yapılan açıklamada, Akkuş ilçesinde, Yatılı İlköğretim Bölge Okulu hariç olmak üzere tüm okullar dünden itibaren 3 gün, Çaybaşı ilçesinde, İlküvez beldesinde, Kapılı ve Göksu köyündeki okullar dünden itibaren 2 gün, İkizce ilçesinde, Yoğunoluk, Devecik, Şenbolluk ve Kaynartaş beldelerindeki okullar bugünden itibaren 2 gün, Gürgentepe ilçesinde, ilçe genelindeki tüm okullar bugünden itibaren 2 gün, Korgan ilçesinde, ilçe genelindeki tüm okulların bugün tatil edildiği bildirildi.

RİZE: Rize Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Yoğun kar yağışı dolayısıyla ve kış hazırlıklarına fırsat vermek amacıyla İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla, tüm lise ve dengi okullarımız 1 gün süreyle tatil edilmiştir. Ayrıca engelli personel 1 gün süreyle idari izinli sayılmasına karar verilmiştir." denildi.

SAMSUN:Samsun'un Çarşamba ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar perşembe günü de tatil edildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 12 Aralık Perşembe gününde de ilk, orta ve liselerde eğitime ara verileceğini açıkladı. Ayrıca Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) yoğun kar yağışı nedeniyle bugün II. öğretim öğrencileri için, bugün de I. ve II. öğretim öğrencileri için öğretime ara verildi. Canik Başarı Üniversitesi'nde de bugün eğitime ara verildi.

SİİRT: İl genelinde ilk ve orta dereceli okullarda yoğun kar yağışı nedeniyle perşembe ve cuma günleri eğitime ara verildi.

ŞIRNAK: Cizre ve Silopi ilçelerinde ve bağlı köylerinde olumsuz hava şartlarından dolayı okullar 1 gün tatil edildi. Merkez köyler, Güçlükonak ilçesi merkez ve köyleri, Beytüşşebap ilçesi merkez ve köyleri, İdil ilçesi merkez ve köyleri, Uludere ilçesi merkez ve köylerindeki resmi ve özel anaokulu, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında 12-13 Aralık 2013 Perşembe ve Cuma günleri eğitime 2 gün ara verilmesi, Beytüşşebap ilçesinde ise ilk ve ortaokullar perşembe ve cuma olmak üzere 2 gün süreyli tatil edildi.

Aynı zamanda anılan yerleşim yerlerindeki kamuda çalışan engelli ve hamile personelin 2 gün süreyle idari izinli sayılması kararlaştırıldı.

TRABZON:Trabzon şehir merkezinde okulların bugün de tatil edildiği öğrenildi.

VAN: Kar yağışı, ulaşımı olumsuz etkilediği gibi eğitimi de etkiledi. İl Hıfzıssıhha Kurulu'nca alınan karar gereği, il merkezi, Gevaş ilçesi ve bağlı köylerde ilk ve ortaokullarla liselerin 12 Aralık 2013 Perşembe günü okulların tatil edildiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.