37 bin kadroya başvurular 31 Ağustos'ta

37 bin kadroya başvurular 31 Ağustos'ta

37 bin kadroya başvurular 31 Ağustos'ta alınacak.

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, 2. iller arası nakli yapılsın yönündeki taleplerin, takvim sıkışıklığından dolayı yapılamayacağını söyledi.

Aydoğdu ayrıca önümüzdeki hafta özür durumu tayinlerinin, ondan sonraki hafta ise ilk atama başvurularının alınacağını belirterek "11 Ağustos'ta eş atamaları başlayacak. İki kademe şeklinde yapılıyor bu atamalar. 25 veya 28 Ağustos'ta bitecek... Başvuruları ise 31 Ağustos ila 4 Eylül tarihleri arasında alacağız. atamalar da 7 Eylül'de yapılacak" dedi.

Hamza Aydoğdu, eşi özel sektörde çalışanlar için aranan "kesintisiz 3 yıl şartı" için Başbakanlıkta toplantı yapıldığını ve bu konudaki Bakanlar Kurulu kararının kısa bir süre sonra açıklanacağını belirtti ve ek olarak "Geçen yıl Ağustos ayında başlayan öğretmenlerde, 13 Ekim'deki sınavdan başarılı olmaları durumunda, tercihleri alınacak" dedi.

Aydoğdu öğretmen ihtiyacına ilişkin olarak şunları söyledi "Bizim 120 bin öğretmene ihtiyacımız var. Ancak KPSS'ye 417 bin öğretmen sınava girilmiş. 15bin +37 bin =52 bin öğretmen alınacak. Bu en büyük alımdır. Bu sadece bizim sorunumuz değildir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum