4 bin öğretmene ödenek şoku!

4 bin öğretmene ödenek şoku!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) her yıl öğretmenlere yeni eğitim ve öğretim dönemi öncesinde verilen eğitime hazırlık ödeneği bu yıl 15 Eylül'de, Antalya'nın Muratpaşa İlçesi haricinde tüm Türkiye genelinde öğretmenlerin hesabına yatırıldı. Muratpaşa'da

MEB'in her yeni eğitim ve öğretim yılı öncesinde öğretmenlerin kırtasiye ve diğer eğitim-öğretim giderlerini karşılamaları için verilen eğitim- öğretime hazırlık ödeneği, Türkiye'nin bütün il ve ilçelerinde öğretmenlerin hesabına yatırılırken, Antalya'nın Muratpaşa İlçesi'nde öğretmenler şok yaşadı. Muratpaşa İlçesi'ndeki 4 bin 209 öğretmen bundan mahrum şekilde yeni eğitim ve öğretim dönemine start verecek. MEB'in 15 Eylül'de bu ödeneklerin yatırılacağını ilan ettiğini belirten Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Mehmet Balık, Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nü beceriksizlikle suçladı. Türkiye genelinde sadece Muratpaşa İlçesi'nde bu ödeneğin yatırılmadığını kaydeden Balık, ilçedeki 4 bin 209 öğretmenin bu ödeneği alamadan yeni döneme başlayacağını belirtti.

FAİZ ŞÜPHESİ

Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay'la bu sorunun çözümü için iki gündür görüştüklerini anlatan Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk ise Gülay'ın da birçok girişimde bulunmasına rağmen sorunun çözülemediğini söyledi. Sorunun kaynağı olarak öğretmen ücretlerini yatıran Mal Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nü suçlayan Öztürk, "Kepez, Konyaaltı ve diğer tüm ilçelerde ve ülke genelinde yatırılırken Muratpaşa'da yatırılmadı. Bu para 10 gün bankada kalınca faizi var ve 'Bilerek mi yapılıyor? İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü mü, Mal Müdürlüğü mü bu faizi alıyor?' gibi söylentiler var ortada. Bunlar doğru olmayabilir ama bu şüpheler dile getiriliyor. Çünkü 4 bini aşkın öğretmen var ve hesaplandığında karşımıza 4 milyon TL'nin üzerinde bir para çıkıyor. Bu konuda hem İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hem de Mal Müdürlüğü'ndeki tüm yetkili ve sorumlular hakkında inceleme ve gerekli işlemler yapılmalıdır" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum