4-C'lilere Ek Ödeme Verilsin

4-C'lilere Ek Ödeme Verilsin

4/C LİLERE DE EK ÖDEME VERİLMESİ TALEBİYLE DPB’YE BAŞVURDUK

Bilindiği üzere, 657 sayılı Yasa’nın 4/C maddesi kapsamında istihdam edilen kamu personel,  ilgili Bakanlar Kurulu kararı ile 4/C’li personelin hizmet sözleşmesinde yer alan geçici personele sözleşmesinde yazan ücretler dışında ücret ödenemeyeceği ibaresi gerekçe gösterilerek, aynı Yasa’nın 4/A ve 4/B maddesi uyarınca istihdam edilen personele ödenen ek ödemeden yararlanamamaktadır. Her ne kadar geçici personel adı altında istihdam edilseler de, 4/C’li personelin de asli ve sürekli kamu hizmetini ifa etmesi, bir yıldan sadece iki gün az olan ve her yıl yenilenen hizmet sözleşmeleri ile istihdam edilmeleri de dikkate alındığında, geçici personele sözleşmesinde yazan ücretler dışında hiçbir parasal ve özlük hakkın verilemeyeceğinin kabul edilmesi mümkün değildir. Aynı kurumda aynı işi aynı sorumluluk altında ifa eden diğer kamu personelinin yararlandığı ek ödeme hakkından 4/C’li personelin de yararlandırılması eşitlik ve hakkaniyet gereğidir.

Nitekim, Danıştay 12. Dairesi’nin 2013/725 E, 2013/8623 K. sayılı ve 26.11.2013 tarihli kararı ve ülke genelinde açılan davalarda verilen emsal yargı kararlarında, geçici personele sözleşmesinde yazan ücretler dışında ücret ödenemeyeceği ibaresinin, geçici personelin ücret dışında hiçbir parasal ve özlük haktan yararlanamayacağı şeklinde yorumlanmasının hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle, 4/C’li personelin ek ödemeden yararlandırılmamasına ilişkin bireysel işlemlerin iptali yönünde kararlar verilmektedir.

Türk Eğitim-Sen olarak Devlet Personel Başkanlığına gönderdiğimiz yazıda, 657 sayılı Yasa’nın 4/C maddesi kapsamında istihdam edilen personelin de ek ödemeden yararlanabilmeleri için gerekli çalışmaların yapılması  hususunda talepte bulunduk.

 

           İlgili yazımız için tıklayınız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.