40 Milli Eğitim Müdürüne Soruşturma

40 Milli Eğitim Müdürüne Soruşturma

Okul müdürlerini somut bilgi ve belgeye dayanmadan, sözlü mülakatla 75’in altında puanlar vererek görevden aldığı iddia edilen Milli Eğitim müdürlerine yönelik soruşturma ile ilgili 40 ilçe Milli Eğitim müdürü ve yardımcılarının soruşturmasına başlandı.

MEB müfettişleri tarafından geçen aylarda ifadesine başvurulan 37 bürokrattan sonra şimdi de 40 ilçe Milli Eğitim müdürü ve yardımcılarının soruşturmasına başlandı. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde başlayan soruşturma kapsamında, hukuksuz işlem yapanların yargılanmasının da önü açılacak. Müfettişler, ilk değerlendirme sonucunda üç ilçe Milli Eğitim müdürü ve üç şube müdürünün, okul müdürlerini hukuksuz yere görevden aldıklarını tespit ederek yargı yolunu açmıştı. Türk Eğitim Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, sözlü emirle hareket eden ve mahkeme kararlarını uygulamayan MEB bürokratlarını uyararak, “Bugün valilerimizle ilgili konuşulanlar, yarın sizin için de konuşulacaktır.” dedi.

'BÜROKRATLARI UYARIYORUZ, VALİLERİN DURUMUNA DÜŞMEYİN'

Sözlü emirle hareket edenlerin mutlaka yargılanacağını iddia eden Demir, “Bu yöneticilerimize de sizlerin aracılığıyla açık çağrıda bulunuyorum. Bu inadınızdan vazgeçin, çünkü burada bir mahkeme kararı var. Mahkeme, açık ve net bir şekilde, ‘somut bilgi ve belgeye dayandırmadan siz bir karar vermişsiniz ve bu kararınız yanlış’ diyor. Ben bu arkadaşlarımızı uyarıyorum. Bugün valilerimizle ilgili konuşulanlar, yarın sizin için de konuşulacaktır. Şimdiden önleminizi alın. Gelen mahkeme kararlarında dün yaptığınız hataları bir tarafa bırakın, bu yaptığınız yanlışları düzeltin.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum