5. Sınıf Matematik Ders Kitabındaki Soruların Önemi

5. Sınıf Matematik Ders Kitabındaki Soruların Önemi

5.Sınıf matematik dersinde başarılı olursan hem bursluluk sınavını kazanabilirsin, hem 8.sınıfta LGS de başarılı olarak iyi bir lise kazanabilirsin, hem de lisede matematik dersinden başarılı olarak iyi bir üniversite kazanırsın.

5. Sınıf Matematik Ders Kitabındaki Soruların Önemi

5.Sınıf matematik dersinde başarılı olursan hem bursluluk sınavını kazanabilirsin, hem 8.sınıfta LGS de başarılı olarak iyi bir lise kazanabilirsin, hem de lisede matematik dersinden başarılı olarak iyi bir üniversite kazanırsın. Peki, 5.sınıfta matematikten başarılı olmak için neler yapmalısın?

Matematik dersi ülkemizde öğrencilerin en çok zorlandığı, toplumun önyargı ile yaklaştığı derslerin en başında geliyor maalesef. Belki de zor değil, her şeyi berbat eden toplumun matematik dersi ile ilgili ön yargısı. Belki de, sayıların somut olarak elle tutulamaması, işlemlerin soyut işlemler dönemine hitap etmesi matematik öğrenimini erken yaşlarda zorlaştıran etkenlerden birisi olabilir. Gelişen teknoloji ile birlikte günümüzde matematik artık çok daha kolay bir şekilde öğrenilebilmektedir. Akıllı kitap uygulamaları, üç boyutlu modelleme yazılımları, kaliteli  matematik kitapları, matematik öğrenimini kolaylaştırmaktadır. Örneğin kesirler gibi üniteler artık elmaları yarıya kesebileceğimiz yazılımlar eşliğinde yaparak yaşayarak öğrenmeyi destekleyici yazılımlar ile işlenebiliyor.

5. Sınıf Matematik Ders Konuları

5. Sınıf matematik dersi konuları ortaokulun hatta lise matematik derslerinin en temel konularını oluşturmaktadır. Bu yönüyle gelecek yıllarda matematikte zorlanmamak, en güzel okulları kazanmak için, aşağıdaki her bir başlığı en güzel şekilde öğrenmen gerekiyor.

l Doğal Sayılar

l Doğal Sayılar ile İşlemler

l Kesirler

l Kesirler ile İşlemler

l Ondalık Gösterimi

l Yüzdeler

l Temel Geometrik Kavramlar ve Çizimler

l Üçgenler ve Dörtgenler

l Veri Toplama ve Değerlendirme

l Uzunluk ve Zaman Ölçme

l Alan Ölçme

l Geometrik Cisimler

5. Sınıf matematik dersinin ilk konusu, doğal sayılarla başlayacak, geometrik cisimlerle tamamlanacak. Bu süreçte derslere aktif katılman, ders kitabındaki soruları zamanında cevaplandırman, konuları en güzel şekilde öğrenmen için en temel unsurlar bazıları. Soyut konuları gerçek hayatta karşılaştığın olaylar ile ne kadar çok ilişkilendirirsen, matematik konularını öğrenmen o kadar kalıcı olacaktır. Bir elmanın yarısının, aynı elmanın yüzde 50 sine eşit olduğunu, yarım elmanın yarısının bir elmanın çeyreğine eşit olduğunu ve aynı zamanda yüzde 25 ine eşit olduğunu daha kolay kavrayacaksın.

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevaplarını Nereden Bulabilirsin?

Matematik dersinde başarılı olmak için kitaplardaki soruları en doğru şekilde cevaplaman oldukça önemli. Her yıl olduğu gibi bu yılda 5.sınıflarda farklı iki ders kitabı okutuluyor. Bazı okullarda MEB yayınlarına ait, bazı okullarda KOZA yayınlarına ait ders kitabı okutuluyor.

Özel bir yayın olan Koza yayınlarına ait ders kitabının, hem görselleri hem de açıklayıcı örnek çözümleri ile gayet kullanışlı bir ders kitabı olduğunu söyleyebiliriz. Günlük hayattan verilen örnekleriyle konuları daha iyi anlamanı sağlayacak olan koza yayınlarındaki alıştırma, değerlendirme sorularının cevaplarını internette aradığında onlarca, belki de yüzlerce site karışına çıkacak. Ancak internetin neredeyse çöp yığını haline geldiği günümüzde, bilgiye ulaşmak kadar, doğru bilgiye en kısa zamanda ulaşmak da önemli. İşte tam da bu noktada, 5.sınıf öğrencileri, 5.Sınıf matematik ders kitabı cevaplarını Zekihaber.com’dan bulabilir. Hem de yıl sonuna kadar tüm ünite ve tüm sayfalarının ayrıntılı çözümlerini.

image001-175.jpg

Bu yıl, geçen yıl olduğu gibi 5.sınıf matematik ders kitabında okutulacak ders kitaplarından biri de MEB yayınlarına ait. 5. Sınıf matematik MEB ders kitabında, örnek çözümlerin yanında, bölüm sonlarında bol bol alıştırma sorularına yer verilmiş. Ayrıca ünite sonlarına konuların tekrar edilmesi için değerlendirme soruları eklenmiş. Öğretmenler, genelde bu soruları öğrencilere ödev olarak verirler. Ama öğrencilerin 5.sınıfta matematiği en güzel şekilde öğrenmeleri için, öğretmen bu soruları ödev vermese bile, öğrencilerin zamanında cevaplamaları gerekir. Sadece matematik derste dinleme ile tam öğrenilemez. Mutlaka bol bol soru çözmek oldukça önemli.

Ortaokul bir öğrencinin geleceği için oldukça önemlidir. Eğitim sistemimizin ilk basamaklarından sonra sınav sistemiyle tanışan öğrenciler, ortaokuldayken konuları ne kadar iyi kavrarlarsa lise ve devamında üniversite yıllarında da işleri o kadar kolay olacaktır. Liseye geçiş sınavları (LGS) temelde 5. sınıf ve diğer ortaokul kademelerinde görecek olduğun derslerde işlenen konulardan oluşur. Aynı şekilde üniversite sınavları da lisede görecek olduğun konuları kapsayan bir sınavdır. Eğitim hayatında geleceğini belirleyen en önemli unsurlardan birinin devamlılık olduğunu unutma. Nasıl bir bina sağlam temeller atılmadan üzerine diğer katlar çıkılamaz ise özellikle matematik için bu formül geçerlidir.
5. Sınıf matematik ders kitaplarındaki soruları cevaplandırarak bu sağlam temelleri atmaya başlayabilirsin. Açıklamalı örnekler ve yeni nesil sorular ile öğrenme serüveninizi eğlenceli bir şekilde gerçekleştirebilirsin. 5. Sınıf matematik ders kitabındaki soruları eğer cevaplamada zorlanıyorsan cevaplarını zekihaber.com dan da öğrenebilirsin.

Tabi bu noktada sana şunu önereyim; Eğer matematik ders kitaplarındaki alıştırma, etkinlik, değerlendirme sorularını önce kendin elinden geldiği kadar cevaplandırırsan çok daha iyi öğrenirsin. Ama hiç uğraşmadan çözümleri birebir yazarsan sadece zaman kaybetmiş olursun! Hayatta mücadele etmeden kazanılanlar değerli olmaz!... Uğraş, didin hem sonuca ulaş hem de keyfini çıkar!

Siz değerli öğrencilere keyifli öğrenmeler dileriz. İleriki hayatınızda başarılar dileriz

image002-183.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum