75 Puanda Esastan İptal Kararları Gelmeye Devam Ediyor

75 Puanda Esastan İptal Kararları Gelmeye Devam Ediyor

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmesine ilişkin Yönetmelik kapsamında Okul Müdürlerinin 75 puana dayalı değerlendirmesi sonucu görevden alınmasına ilişkin, sendikamızın üyemiz adına açtığı davada Aksaray, Zongul

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmesine ilişkin Yönetmelik kapsamında Okul Müdürlerinin 75 puana dayalı değerlendirmesi sonucu görevden alınmasına ilişkin, sendikamızın üyemiz adına açtığı davada Aksaray, Zonguldak, Malatya, Isparta İdare Mahkemeleri esastan İPTAL kararları verdi.

Aksaray İdare Mahkemesinin, üyemiz hakkında 2014/1213 Esas, 2015/194 Karar sayılı ve 27.03.2015 tarihli, kararında; “(…) dava konusu değerlendirme işleminin nesnel, somut ölçme ve değerlendirme kriterlerine dayanmadığı ve bu haliyle objektiflikten uzak, soyut ve dayanaksız olması nedeniyle hukuka aykırı olduğu sonucuna varılmıştır. Bununla birlikte, Mahkememiz kararının davacının doğrudan okul müdürü olarak atanması sonucunu doğurmayacağı, davalı idarece işbu karar doğrultusunda somut kriterler ortaya konularak yeniden değerlendirme yapılacağı da açıktır. Açıklanan nedenlerle, dava konusu işlemin iptaline, (…) oybirliğiyle karar verildi.” denilmektedir.

 

Zonguldak İdare Mahkemesinin, üyelerimiz hakkında 2014/1249 Esas, 2015/387 Karar ile 2014/1250 Esas, 2015/388 Karar sayılı ve 31.03.2015 tarihli kararlarında; “(…) dava konusu değerlendirme işleminin nesnel, somut ölçme ve değerlendirme kriterlerine dayanmadığı ve bu haliyle objektiflikten uzak, soyut ve dayanaksız olması nedeniyle bu değerlendirme formuna dayalı olarak davacının müdürlük görev süresinin uzatılmasına ilişkin işlemde hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna varılmıştır. Açıklanan nedenlerle; dava konusu işlemlerin iptaline, (…) oybirliğiyle karar verildi.” denilmektedir.

 

Malatya İdare Mahkemesinin, üyemiz hakkında 2014/1372 Esas, 2015/487 Karar sayılı ve 02.04.2015 tarihli kararında; “(…) yapılan değerlendirme sonucu75 puanın altında puan verilmek suretiyle davacının yönetici olarak görev süresinin uzatılmasına ilişkin işlemde hukuka uyarlık bulunmamaktadır. Açıklanan nedenlerle, dava konusu işlemin iptaline, (…) oybirliğiyle karar verildi.” denilmektedir.

 

Isparta İdare Mahkemesinin, üyemiz hakkında 2014/992 Esas, 2015/265 Karar sayılı ve 12.03.2015 tarihli, kararında; “(…) davacı hakkındaki değerlendirmenin objektif yapılmadığı sonucuna varıldığından davacının başarısız sayılmasına ilişkin işlem ile bu nedenle görev süresinin uzatılmasına ilişkin işlemlerde hukuka uyarlık bulunmamaktadır. Öte yandan Mahkememiz kararında belirtilen gerekçeler doğrultusunda davalı idarece davacının durumu hakkında yeniden bir değerlendirme yapılarak sonucuna göre davacının müdürlük süresinin uzatılıp uzatılmayacağına karar verileceği de açıktır. Açıklanan nedenlerle, dava konusu işlemin iptaline, (…) oybirliğiyle karar verildi.” denilmektedir.

 

Bu ve bunun gibi sayısız Yürütmeyi Durdurma kararlarından sonra çıkan esastan iptal kararı gereği Milli Eğitim Bakanlığının, yargı kararlarını uygulama konusunda gerekli hassasiyeti göstermesi ve iptal edilen bu haksız işlemlerden sonra görevleri sona erdirilen yöneticilerin başkaca bir işleme gerek görmeksizin görevlerine iade edilmesi beklenmektedir. Aktif Eğitimciler Sendikası olarak Milli Eğitim Bakanlığını mahkeme kararlarını uygulama konusunda göreve davet ediyoruz.

 

 

 

Esastan İPTAL Kararı için tıklayınız. (Aksaray 2014/1213)

 

 

Esastan İPTAL Kararı için tıklayınız. (Zonguldak 2014/1249)

 

Esastan İPTAL Kararı için tıklayınız. (Zonguldak 2014/1250)

  

Esastan İPTAL Kararı için tıklayınız. (Malatya 2014/1372)

 

 

Esastan İPTAL Kararı için tıklayınız. (Isparta 2014/992)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.