77 AK Partili milletvekili o davaya müdahil olacak

77 AK Partili milletvekili o davaya müdahil olacak

AK Parti grup yönetiminin aldığı kararla, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi, TBMM'ye gelen ve bombalama sırasında Genel Kurul'da bulunan 77 milletvekili Ankara'da görülen Akıncı Üssü davasına müdahil olmak için dilekçe hazırladı.

Başvuru dilekçesinde, "15 Temmuz gecesi, TBMM'de bulunan ve atılan bombaların hedefi olan bizler, bu davanın tarafı olmak istiyoruz. Milli iradeye yönelik olan bu hain girişimden zarar görenler arasındayız" ifadeleri yer alıyor. Mahkemenin başvuruyu kabul etmesi durumunda, AK Parti milletvekilleri taraf olarak davalara katılabilecek. Toplu başvurunun hazırlıklarını yapan AK Parti Grup Yönetim Kurulu Üyesi Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, o gece, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile aynı araçla TBMM'ye geldiklerini, Genel Kurul'da konuşmalar yapılırken, bombalamanın başladığını anlattı.

ORTAK TEPKİ KOYDUK

Can, "FETÖ tarafından milletin Meclis'i bombalandı. Sadece biz değil, MHP ve CHP milletvekili arkadaşlarımız da oradaydı. Hepimiz ölebilirdik. Patlamalardan sonra ortak tavır sergiledik ve birlikte tepki koyduk. Bütün bunları yaşayan ve suçtan zarar gören biri olarak, kamu davasına müdahil olmak istiyoruz. Alçak, terör örgütünün cezalandırılmasını, hak ettiği cezayı almasını istiyoruz" diye konuştu.

Nuray BABACAN - Hürriyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.