80 bin teknik öğretmen atama bekliyor!

80 bin teknik öğretmen atama bekliyor!

GENEL BAŞKAN; 28 ŞUBAT'IN MAĞDURLARI BURADA

Türk Eğitim-Sen önünden ''28 Şubat'ın unutulan mağdurları 80 bin teknik ve mesleki eğitim fakültesi mezunları teknik öğretmenler 13 yıldır atama ve unvan bekliyor'' yazılı pankartla yürüyüşe geçen kalabalık grup, Kızılay Meydanı'na geldi.

'28 Şubat'ın gerçek mağdurları 13 yıldır adalet bekliyor'', ''Atayın bizi uzaya çıkaralım sizi'', ''Mesleki eğitime yatırım üretime yatırımdır'' yazılı dövizler taşıyan grup adına konuşan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, teknik öğretmenlerin ilk kez bu çapta bir eylem yaptığına ve bunun bıçağın kemiğe dayandığı anlamına geldiğine dikkati çekti.

Teknik öğretmenlerin bir tabut yaptığını belirten Koncuk, ''Tabutun güzeli olur mu demeyin. Teknik öğretmenler yapınca tabut bile güzel oluyor. Ama o tabuta teknik öğretmenleri değil, adam gibi bir öğretmen politikası ortaya koyamayan Milli Eğitim bakanlarını koyacağız'' diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''28 Şubat'la hesaplaşacağız'' sözlerini hatırlatan Koncuk, ''İşte 28 Şubat'ın en büyük mağdurları burada'' ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e seslenen Koncuk, teknik eğitime verilen desteği göstermek için ''adam gibi bir atama yapılmasını'' istedi. Dünya ile teknoloji yarışına girmenin ilk şartının teknik eğitime sahip çıkmak olduğunu vurgulayan Koncuk, 100 bin teknik öğretmenin işsiz olduğunu iddia etti. Koncuk, ''Teknik eğitim yerlerde sürünüyor. Bu bir utanç manzarasıdır'' dedi.

Şubat ayında bu alanda atama yapılmasının bir mecburiyet olduğunu anlatan Koncuk'un konuşması sırasında çeşitli sloganlar atıldı.

Teknik öğretmenlerin yaptığı, ''Merhuma Allah'tan rahmet, kalanlara Milli Eğitim Bakanlığı'ndan atama'' ve ''Unvansız gitti rahmetli'' yazılı tabut omuzlara alındı.

Öte yandan, öğretmenlerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı uzun mektup yere bırakılırken, kartondan hazırlanan engeller de atama bekleyen teknik ve meslek lisesi öğretmenleri tarafından yıkıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.