Abdülaziz Aydın: Kazanımları artırmanın, sorunları azaltmanın mücadelesini veriyoruz

Abdülaziz Aydın: Kazanımları artırmanın, sorunları azaltmanın mücadelesini veriyoruz

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdülaziz Aydın, Erzincan, Bayburt ve Gümüşhane şubelerinin düzenlediği il divan toplantısına katılarak, eğitim gündemi ve sendikal çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdülaziz Aydın, Erzincan, Bayburt ve Gümüşhane şubelerinin düzenlediği il divan toplantısına katılarak, eğitim gündemi ve sendikal çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Yapılan ve yapılması tasarlanan çalışmaların ele alındığı, sorunların çözümüne ilişkin önerilerin görüşüldüğü toplantılarda konuşan Abdülaziz Aydın, insanı, sivil toplum örgütlerini, sendikaları harekete geçiren, her gün yeni baştan eylem içinde olmaya mecbur kılan gerçeğin, ‘olması gereken’ ile ‘olan’ arasındaki fark olduğunu söyledi.

Sahip oldukları bilgi, bilinç ve gücün yardımıyla, inandıkları doğruların hayat bulması için mücadele ettiklerini vurgulayan Aydın, “Büyümenin getirdiği ekonomik değerlerin ve mevcut refahın daha âdil paylaşılmasını ve her bir insanımız için daha onurlu bir hayat talep ediyoruz. Bu, bizim nihai hedefimizdir. Bunun için çalışmalar yapıyor, eylemler gerçekleştiriyoruz” dedi.

Sendika olarak, bugüne kadar eğitim hizmet kolunda görevli tüm eğitim çalışanlarının sorunları ve çözüm önerileriyle ilgili olarak kendilerine ulaşan ya da kendilerinin tespit ettikleri sorunları, geliştirebildikleri çözüm önerilerini ilgili bakanlara ilettiklerini, sorunların ve çözüm önerilerinin yer aldığı raporlar sunduklarını, bunun takipçisi olduklarını dile getiren Aydın, “Eğitim çalışanlarının sorunları bizim sorunumuzdur. Bugüne kadar sorunlar ve çözüm önerileriyle ilgili sayısız çalışmamız, girişimimiz oldu. Eğitimin sorunu, çalışanların sorunları çözülmeden çözülemez. Biz gerek sendika gerekse konfederasyon düzeyinde sorunların üzerine gitmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Gerek toplu sözleşme masasında gerekse kurum idari kurulu toplantılarında pek çok sorunun çözüme kavuşturulmasını sağladıklarını, onlarca kazanıma imza attıklarını ifade eden Aydın, “Eğitim-Bir-Sen olarak yükümüz ve yükümlülüğümüz büyüktür. Üyelerimizin, kamu görevlilerinin, eğitim çalışanlarının, eğitim sisteminin, öğrenci ve velilerinin, okuldaki hizmetlinin, ilçe millî eğitim müdürlüğündeki şefin, memurun, üniversitelerdeki akademisyenlerin, idari personelin bütün beklenti, itiraz, talep yükü bizdedir. Bu sorumluluğumuzun bilincinde olarak, dün olduğu gibi bugün de yarın da çözümleri önerme, talepleri dillendirme, kazanımları artırma, sorunları azaltma mücadelemiz kararlılıkla sürecek” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin, özüne dönme, kökleri üzerinde yeniyi inşa etme iradesini ortaya koyduğu bir dönemde, dün yapılanların üzerine bugünün yapılması gerekenlerini koymak gerektiğini belirten Aydın, şöyle konuştu: “Ücretli öğretmenlik garabeti, öğretmene yönelik giderek artan şiddete karşı etkin ve caydırıcı düzenleme yapılmaması, öğretmen açığı, ek ders esaslarındaki eşitsizlik, ders ücretlerindeki adaletsizlik, okulların bütçe sorunu, akademik personelin iş güvencesi başta olmak üzere özlük haklarında üniversite yönetimlerinin sergilediği keyfîlik, üniversitelerde görevli idari personelin üniversitelerarası yer değişikliğinin merkezi olarak gerçekleştirilmesi konusunda hâlâ bir çalışma yapılmamış olması gibi konularda beklentileri karşılayan adımlar bir an önce atılmalıdır. Yapılması gereken özelde öğretmene, öğretmenle birlikte hizmetlisinden akademisyenine; genelde ise kamu görevlilerine yapılacak iyileştirmenin ülkeye hizmet olduğunu görmek ve bu yönde adım atmak; azan enflasyonun, faiz-kur savaşının mutfaklarımızda çıkardığı yangının söndürülmesini sağlamaktır. Bunun için konunun ilgililerini, eğitim çalışanlarının refah kaybının telafi edilmesi ve refah düzeyinin artırılması talebinin arkasında durmaya davet ediyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.