Açıköğretim Fakültesi Bütünleme Sınavı Kaldırılamaz

Açıköğretim Fakültesi Bütünleme Sınavı Kaldırılamaz

Açıköğretim Fakültesinde Bütünleme Sınavının Kaldırılması Hukuka Aykırıdır

 

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin 8. maddesinde, “Bir dönemde her ders için en az bir ara sınav ve dönem sonu sınavı gözetimli olarak yüz yüze ve/veya çevrimiçi yapılır” hükmü bulunmaktadır. Yine YÖK Yürütme Kurulu’nun 22.06.2012 tarihli ve 5854-27380 sayılı kararı uyarınca 2011-2012 eğitim döneminden itibaren tüm üniversitelerin öğrencilerine “Bütünleme Sınavı” hakkı tanınması zorunluluğu getirilmiştir.

Söz konusu yönetmelik hükmüne ve YÖK Yürütme Kurulu kararına rağmen açıköğretim fakültesinde bütünleme sınavlarının kaldırılmış olması hukuka aykırı olduğu gibi öğrencilerin mağduriyetine de neden olacak mahiyettedir. Açıköğretim fakültesinin öğrenci kitlesinin çoğunlukla maddi imkânsızlıklar neticesinde örgün bir eğitim göremeyen kişilerden oluştuğu ya da çoğunlukla kamuda çalışan kişiler olduğu dikkate alındığında, bütünleme sınavı hakkının ortadan kaldırılmış olması, öğrencilerin derslerini geçememe riskiyle karşı karşıya bırakacak, kısıtlı olan imkânlarını daha çok zorlayacak ve eğitimlerini aksatmalarına sebep olacaktır.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü’ne birer yazı göndererek, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ve YÖK Yürütme Kurulu kararının dikkate alınmasını, üniversite senatosu kararının geri alınarak, 2012-2013 eğitim yılında ve sonraki eğitim yıllarında da bütünleme sınavlarının yapılmasını istedik.

 

Yazıyı Görüntülemek İçin Tıklayınız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.