Açıköğretim için açlık grevi !

Açıköğretim için açlık grevi !

Açıköğretimli öğrencilerin sorunlarının açlık grevi başlattılar.

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, açıköğretimli öğrencilerin sorunlarının bir an evvel çözülerek bütünleme sınav ve muafiyet hakkı verilmesini istedi.
 
Sendikamızın haklı mücadelelerinde destek verdiği Açıköğretim Fakültesi Mağdurları Platformu Abdi İpekçi Parkı’nda 3 gün sürecek açlık grevine başladı.
 
Genel Başkanımız Fahrettin Yokuş on binlerce memurun da Açıköğretim Fakültesinde okuduğunu belirterek, “Burada büyük sıkıntılar yaşanmaktadır. Biz Türkiye Kamu-Sen ve Türk Büro- Sen olarak Açıköğretim Fakültesinde öğrenimini devam ettirenlere hep destek verdik. Çünkü onlar gerçekten mağdur edildi. Bütünleme sınav hakları ve muafiyet hakları ellerinden alındı. Mezun olması gereken binlerce AÖF’linin dönemleri uzadı. Ankara başta olmak üzere 12 ilde eylem düzenledik, binlerce dilekçe toplayarak YÖK’e yolladık,  YÖK Başkanı’nı Gökhan Çetinsaya’yı, Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri ile ziyaret ederek mağduriyetleri anlattık. Lakin Açıköğretimlilerin feryadı duyulmamıştır. Açıköğretim öğrencileri sadece adalet ve eşitlik istiyor. Son çare olarak açlık grevini seçmişler ve seslerini Cumhurbaşkanı’na duyurmayı umut ediyorlar. Açıköçğretimlilerin sorunları biran evvel çözülmeli, bütünleme sınav ve muafiyet hakkı en kısa zamanda verilmedir” dedi.
 
GEREKİRSE SINAV ÜCRETLERİNİ ÖDERİZ
 
Genel Başkanımız Fahrettin Yokuş’un ardından sorunları platform adına öğrenci temsilcisi Elif Erden anlattı. Erden konuşmasında, “YÖK, bütün üniversitelerin öğrencilerine bütünleme hakkı verirken, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, öğrencilerin bütünleme sınavı hakkını maliyetin yüksek olduğu gerekçesiyle elimizden almıştır.
 
Bu durum karşısında biz Açıköğretim Fakültesi öğrencileri olarak, YÖK  Başkanı’na giderek, mağduriyetimizi ve çözüm önerilerimizi sunduk. Gerekirse  son sınıflara yapıldığı gibi 11 ilde sınavın uygulanması ve sınav maliyetinin tarafımızca ödenmesini, ayrıca muafiyet hakkının üzerimizden alınırsa öğrenci sayısının azalacağını ve maddi açıdan sıkıntı yaşanmayacağını belirtmemize rağmen Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi ayak diretmektedir. Bu konuda YÖK’te sessizliğini korumaktadır” dedi.
 
BU UYARI EYLEMİDİR
 
Açlık grevinin uyarı eylemi olduğunu belirten Erden, “Biz bu güne kadar, Türkiye Kamu-Sen ve Türk Büro-Sen’in de destekleri ile Ankara başta olmak üzere, 12 ilde eylemler gerçekleştirerek haklarımızın iadesini istedik. Türkiye’nin dört bir yanından binlerce öğrenci arkadaşımızın yolladığı dilekçeleri, toplamda 45 bin adet imza ve anketimizi YÖK’e ilettik. Ayrıca YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya’yı Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş ve Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri ile ziyaret ederek sorunlarımız anlattık. Kendileri konuyla ilgileneceğini iletmiş olmasına rağmen, bu güne kadar bizlere herhangi bir açıklama yapılmadı. 1 senemizi kaybetmemek uğruna bütün girişim ve çabalarımız yetkililer tarafından sonuçsuz bırakıldı. Son çare olarak, Açlık Grevi’ne yöneldik. Açlık grevimiz 3 gün sürecek olup, bir uyarı niteliği taşımaktadır. Eğer taleplerimiz dikkate alınmaz ise, Tüm Türkiye’de Açıköğretim Fakültesi öğrencileri olarak açlık grevi başlatacağımızı ve kazanılmış haklarımız iade edilene kadar eylemimizi sürdüreceğiz” dedi.
 
Abdi İpekçi Parkı’nda basın açıklamasının ardından, farklı illerden gelen öğrenci temsilcileri ile 3 gün sürecek olan açlık grevi başlatıldı. Hasırlara oturarak eylemi başlatan öğrenciler, “Bütünleme sınavı ve Muafiyet hakkı” istediklerini, başlatılan grevin 3 gün sürecek olup uyarı niteliği taşıdığını, eğer taleplerine cevap alınamaz ise açlık grevinin tüm Türkiye’de başlatılacağını belirttiler.
 
Eyleme Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Aslan, Türk Büro-Sen’e bağlı Şubelerin Yönetim Kurulu Üyeleri ile Açıköğretim Fakültesi öğrencileri katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum