Acil Çözüm Bekleyen Sorunlar Bakan Avcı’da

Acil Çözüm Bekleyen Sorunlar Bakan Avcı’da

Acil Çözüm Bekleyen Sorunları Bakan Avcı’ya Taşıdık

 

Genel Başkanımız Ahmet Gündoğdu ve Genel Başkan Vekilimiz Ahmet Özer, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile bir görüşme yaparak, eğitim çalışanlarının acil çözüm bekleyen sorunlarına çözüm bulunmasını istedi.

Yapılan görüşmede, il dışı özür durumuna bağlı yer değişikliği ile 6 bin 768 öğretmenin atamasının yapıldığına, il içi özür durumuna bağlı yer değişikliği sürecinin de başlatıldığına dikkat çeken Gündoğdu, “Bunun için çok teşekkür ediyoruz. Ancak il dışı özür durumuna bağlı yer değişikliğinde bin 518 öğretmenin ataması yapılamadı. Bu öğretmenlerimizin de mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz” dedi.

Sınava dayalı okul müdürü ve müdür yardımcılığı atamalarının mevzuat gereği her yıl Ocak ve Şubat aylarında yapıldığını hatırlatan Gündoğdu, ancak bu yıl illerde bu süreç başlatılmadığı için sınav kazanan adayların mağdur olduğunu, bu sürecin bir an önce başlatılması gerektiğini söyledi.

Şube müdürlüğü atamalarına ilişkin görevde yükselme sınavı için mevzuat değişikliğinin yapılmasını isteyen Gündoğdu, “Yeni şube müdürlüklerine atama için önce görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliğinde gerekli mevzuat değişikliği yapılması, daha sonra sınav ve atama sürecinin başlatılması gerekir. Şube müdürleri atama sürecinin yaz döneminden önce tamamlanması gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, Eylül 2012’de sınıf öğretmeni olup alan değişikliği imkânı verilen bazı öğretmenlerin alan değişikliği yaptıktan sonra yeni alanlarında sorunlar yaşadıklarını kaydederek, yeni branşlarında uyum sağlayamayan öğretmenlerin eski alanlarına dönmelerine imkân sağlanmasını istedi.

Okul yöneticilerinin 6 saat derse girme zorunluluğunun, okullarda yöneticilerin yoğunluğu nedeniyle derslerin boş geçmesine ve öğrencilerin mağdur olmasına yol açtığını belirten Gündoğdu, okul yöneticilerinin 6 saat derse girme zorunluluğunun, ya ‘6 saate kadar’ şeklinde değiştirilmesini ya da ‘3 saate düşürülmesini’ istediklerini ifade etti.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise, öğretmenlerin mağduriyetinin giderilmesini istediklerini söyleyerek, “Bu mağduriyetlerin tamamen giderilmesi için tüm şartları zorlayacağız. Ancak il emri uygulamasını düşünmüyoruz” dedi.

Şubat ayı içinde yönetici atama yönetmeliğini çıkarma gayretinde olacaklarını aktaran Avcı, şunları söyledi:

Şube müdürlüğü için ise çerçeve yönetmeliğinde gerekli değişikliklerin öncelikle yapılması gerekiyor. Bu yönde de çalışmamız devam ediyor. Alan değiştiren öğretmenlerin alan değişikliği iptal talebini ise Haziran ayı içinde değerlendireceğiz”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum