Adil Gür'den seçim yenilenirse sonuç değişir mi sorusuna cevap

Adil Gür'den seçim yenilenirse sonuç değişir mi sorusuna cevap

Adil Gür İstanbul'da seçimler yenilenirse, Sandığa gitmeyen yüzde 3-4'lük bir kesim var. Seçime gidip kimin lehine oy kullanırsa seçimi o kazanır dedi.

Adil Gür İstanbul'da seçimler yenilenirse, Sandığa gitmeyen yüzde 3-4'lük bir kesim var. Seçime gidip kimin lehine oy kullanırsa seçimi o kazanır dedi.

Adil Gür, İnternethaber'den Hadi Özışık'a konuştu. İşte Adil Gür'ün seçim sonrası yaptığı değerlendirmeler

Yeni seçimde sonuç değişir mi?

Adil Gür bu soruya "Sandığa gitmeyen yüzde 3-4'lük bir kesim var. Seçime gidip kimin lehine oy kullanırsa seçimi o kazanır" yanıtını verdi.

Tekrar seçim olur mu?

-"2014'te Ağrı ve Yalova seçimlerinin yenilendiğini biliyoruz. Seçim sonuçları değişmedi. YSK karar verecek, sonucunu beklemek lazım.

Yenilenen İstanbul seçiminde sonuç nasıl çıkar?

-"Bir şekilde sonuçlanır aynı çıkmaz merak etmeyin. Siz İstanbul'da 10 hafta seçim yapsanız bir seçimin diğerinden farkı bir elin parmaklarını kadar olamaz. Çünkü kamplaştık, kutuplaştık"

"Yüzde 3-4'lük bir kesim var. Kime verirse o kazanır"

-Bir tarafta "İmamoğlu kazandı vermemek için bakın ne yaptılar" bu sefer İmamoğlu'na oy vereceğim diyen seçmen olur. Tersi olur mu? olur. AK Parti'ye, "Az daha kaybediyordu, şaibe varmış... Gidip Binali Yıldırm'a oy vereyim" diyenler olabilir. Sandığa gitmeyen yüzde 3-4'lük bir kesim var. Seçime gidip kimin lehine oy kullanırsa seçimi o kazanır.

"Yüzde 1 seçimi belirleyecek kısım"

-Beyaza siyah diyen beyaz demiyor. Siyaha beyaz diyen siyah demiyor. CHP'ye oy verenler; "Adam kazandı elinden almak için sayımları uzatıyorlar" ya da diğer tarafta AK Parti'ye oy verenler "Bak kardeşim şaibe var vs." diye düşünüyor. Yüzde 88-89'un böyle düşündüğü kanaatindeyim. İşte o yüzde 1 seçimi belirleyecek kısım. Yani her şey fifti fifti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.