Ahmet Gündoğdu, Ankara'nın Nabzı Programına Katıldı

Ahmet Gündoğdu, Ankara'nın Nabzı Programına Katıldı

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Kanaltürk Televizyonu’nda yayınlanan ve Faruk Mercan’ın sunduğu ‘Ankara’nın Nabzı’ programına konuk oldu.

 

Akil İnsanlar Doğu Anadolu Heyeti Üyesi Abdurrahman Kurt, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu’nun da katıldığı programda konuşan Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, vatanın bölünmez bütünlüğünü, kucaklaşmayı sağlamak gerektiğini belirterek, “Irkçılık, cahiliye toplumunun âdetidir” dedi.

Avrupa ülkelerinde sınırların kaldırıldığını, bizim ülkemizde ise bunun tam tersi olarak kardeşler arasına tellerle sınırlar çekildiğini ifade eden Gündoğdu, Akil İnsanlar olarak, dökülen kanın durmasını istediklerini vurgulayarak, “Biz PKK’nın ve Ergenekon’un açtığı yaraları sarmak, acıları dindirmek için mücadele ediyoruz. Terörle mücadele ile teröristle mücadele bir birinden çok farklı. Teröristle mücadelede bizi bir yere koymak isteyenler kızgınlığını bize yöneltiyorlar. Altını çizerek söylüyorum; teröristle mücadele bizim işimiz değil, bu devletin işi. Bu süreç başarıya ulaşmalıdır. Ancak üniter devlet, demokratikleşme, vatanın bölünmez bütünlüğü; bunlar bizim de kaygılarımız” şeklinde konuştu.

Memur-Sen olarak milletin yürek yangınını söndürmek için yola çıktıklarını söyleyen Gündoğdu, şöyle devam etti: “Şehitlerimiz, kırmızıçizgimiz. Vatanın bölünmez bütünlüğünü, kucaklaşmayı sağlamak lazım. Irkçılık, cahiliye toplumunun âdetidir. Habeşistanlı Köle Bilal, Hazreti Bilal olmuştur.  Öte yandan Ebu Leheb, Peygamberimizin amcası için eli kuruyasıca diye ayet nazil olmuştur. Hazreti Ali Efendimiz, ahirete inanmayan bir delikanlıya ahiretin var olduğunu iki saat anlatıp onu inandıramayınca sonunda, ‘Bak delikanlı, ben ahirete inanıyorum ve ona göre yaşıyorum. Ben bunun sonucunda bir şey kaybetmem. Sen inanmıyorsun ve ona göre yaşıyorsun. Diyelim ki, trilyonda bir olsa da, senin dediğin gibi ahiret almasa bile ben bir şey kaybetmem ama ahiret var olduğu için sen çok şey kaybedeceksin’ diyor. Biz şimdi milletin ateşine su taşıyoruz. Başarılı olursak millet kazanacak. Başarısız olursak da milletle beraber kaybetmeye devam edeceğiz. Artık bu ateşi söndürelim.”

Geçmişte birçok kez darbelerle anayasanın rafa kaldırıldığını hatırlatan Ahmet Gündoğdu, “Benim önerim şu: Milletimiz de destek verirse, Kürt kardeşlerim Ergenekon terör örgütünün katliamlarının faturasını Türk ırkına ve Türk kardeşlerine çıkarmayacak; Türk kardeşlerim de terör örgütü PKK’nın katliamlarının faturasını Kürt ırkına ve Kürt kardeşlerime çıkarmayacak. Sendikalar da, siyasi partiler de Ergenekon’a, PKK’ya avukatlık yapmayacak” diye konuştu.

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Akil İnsanlar’ın Başbakan’dan talimat aldığını iddia etmesi üzerine Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, “Biz kimseden emir veya talimat almayız. Biz milletten emir alırız, başka kimseden emir almayız. Sizin nerelerden emir aldığınızı da bu millet biliyor. Bize ‘Başbakan’dan talimat aldınız’ derseniz, biz de ‘talimat aldığınız Ergenekon’ deriz, üzülürsünüz. 12 Eylül’ün darbeci paşaları yargılansın diye raporlar hazırlıyorsunuz, şimdi avukatlığını yapıyorsunuz” cevabını verdi. 

 

Programın Tamamını İzlemek İçin Tıklayınız 1

Programın Tamamını İzlemek İçin Tıklayınız 2

Programın Tamamını İzlemek İçin Tıklayınız 3

Programın Tamamını İzlemek İçin Tıklayınız 4

Programın Tamamını İzlemek İçin Tıklayınız 5

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum