Ahmet Gündoğdu, Kongrelerde Konuştu

Ahmet Gündoğdu, Kongrelerde Konuştu

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, demokrasi şölenine sahne olan Toç-Bir-Sen ve Enerji-Bir-Sen 5. Olağan Genel Kurulu’nda konuştu. Her iki kongrede de coşkulu kalabalığa hitap eden Gündoğdu’nun sözleri sık sık alkışlarla kesildi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, demokrasi şölenine sahne olan Toç-Bir-Sen ve Enerji-Bir-Sen 5. Olağan Genel Kurulu’nda konuştu. Her iki kongrede de coşkulu kalabalığa hitap eden Gündoğdu’nun sözleri sık sık alkışlarla kesildi.

 

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu, Memur-Sen ve bağlı sendikaların vesayet arayışlarına karşı durmak, yasaklarla mücadele etmek, ırkçılığa fırsat vermemek, İslam alemine öncülük ve sözcülük yapmak için kurulduğunu söyledi.

 

“DARBECİLERİ TAŞLAYARAK, VESAYETE DİZ ÇÖKTÜRDÜNÜZ”

“Ortak Akıl Mitingleri”ne Memur-Sen olarak öncülük yapmanın bir onur olduğunu dile getiren Gündoğdu, “Biz, ortak akıl mitinglerini yaparken, sağımızdaki rakipler Ergenekon’a ev sahipliği yapıyor, solumuzdaki PKK’nın yanaşması olmak için çalışıyordu. İnancımız olarak şeytan taşlamak ibadettir, sizlerle en az onun kadar önemli bir iş yaparak darbecileri taşladınız. Bunun için hepinizi tebrik ediyorum" dedi.

 

IMG_5732

 

BAŞÖRTÜSÜ ÖZGÜRLÜĞÜ

“Başörtü özgürlüğü sadece başını örtmek isteyen kadının özgürlüğü değildir” diyen Gündoğdu, “Başörtüsü özgürlüğü vesayetçilerin yasaklarını tarihin çöp sepetine atmaktır. Biz bu özgürlük için 12 milyon 300 bin imza toplarken, sivil itaatsizlik eylemleri ile darbecilerin getirdiği yasaklara tepkimizi gösterdik. Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan da imzası ile fiili olarak son buldu. Sağımızdaki sendika ‘devlet yasaklıyorsa vardır bir bildiği, hükümet bu sorunu çözerse desteklemeyen namerttir’ dediler. Arkadaşlar, hükümetler sorunu çözdükten sonra namertlere ihtiyaç yoktur.  Solumuzdaki sendika ise, ‘Memur-Sen’in başörtüsü özgürlüğü talebi bizim esaretimizdir’ diyor. Bu duruş milletin değerleri karşında olan ters anlayıştır. Bu anlayışları tarihin çöp sepetine sizler attınız” diye konuştu.

 

ÇÖZÜM SÜRECİ

Çözüm sürecinin Türk, Kürt, Laz, Çerkez ve diğer bütün halkların kardeşlik projesi olduğunun altını çizen Gündoğdu, “Biz sürece destek olmak için akil insanlar heyeti ile bütün Türkiye’yi dolaşırken birileri bizi vatana ihanetle suçladı. Vatana ihanet etmek Ergenekon’la kol kola girmek, millet iradesine tuzak kurmaktır. Memur-Sen’in yaptığı ise, Çanakkale ruhunu yeniden tesis etmek, kardeşlik ruhunu canlandırmak, seçmediği ırkından dolayı ayrımcılığa uğrayanların hakkını savunmak, ümmet anlayışını bu ülkeye yeniden tesis etmektir. Çözüm sürecinde duruşumuz tarihi bir görevdir bunun için bu aileye teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

 foto13

 

“NE AĞAÇ NE DERSHANE HEDEF MİLİ İRADE”

Gezi olaylarında 11 ağacın yeri değiştirilmesine tepki göstererek, Gezi bizim onurumuzdur diyenlerin, Yalova’da kesilen 147 ağaca ses çıkarmamasını ağır bir dille eleştiren Gündoğdu, meselenin ağaç olmadığının daha sonra ortaya çıktığını, uluslararası sermaye ile kol kola girenlerin ülkenin temeline dinamit koyduğunu söyledi. Gündoğdu, 17 Aralık küresel kalkışmada ise, yine küresel aktörlerle ile yerli işbirlikçilerin milli iradeye darbe girişiminde bulunduğunu ifade etti. Gündoğdu, “Mesele algı operasyonuyla bu milleti harekete geçirip, Türkiye'nin geleceğini karartma meselesiymiş” dedi.

Gündoğdu, devletin kaliteli eğitim verdiği takdirde dershanelere ihtiyaç kalmayacağını da sözlerine ekledi.

Bütün yolsuzluklara karşı olduklarının da altını çizen Gündoğdu, KPSS ve Polis Akademisi sorularını çalanlardan, millet iradesini Siyonist İsrail’e pazaryanlardan hesap sorulması gerektiğini söyledi. Gündoğdu, yetimin hakkına göz dikenlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını gerektiğini belirtti.  

 

“İSLAM’A ŞİDDETLE ANILAMAZ”

Paris'te dünya liderlerin bir araya gelip, barış için yürümesini önemsediklerini ifade eden Gündoğdu, “Ancak dünyanın teröristliğinin orada yürüyor olmasını anlamakta zorluk çekiyorum. Milyarlarca Müslüman'ın Peygamberine hakaret eden bir derginin tahrikinin bulunduğu bir şiddet söz konusu.  Buna rağmen İslam şiddetten uzaktır ve şiddete asla müsaade etmeyecektir” dedi.

 

Bütün insanlık kurtulmadıkça ben kurtuluş istemiyorum diyen medeniyet değerlerine sahip olduklarını hatırlatan Gündoğdu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bir insanın ölümünü kainatın da ölümü gören bir gerçek ortada. Ama terörist devlet İsrail eliyle öldürülen on binlerce Gazzeli için bu liderler niçin yürümez? Diktatör Esed'in kimyasal silahına karşı bile neden yürünmez? Onun için çifte standardı görüyoruz. Bir, tahrik dikkate alınmıyor, iki, öbürlere göz yumuluyor, üç, bu camianın medyası bile şu tehlikeli oyunu oynuyor. Nedir? 'Bu Avrupa Birliğinin 11 Eylülü'dür'. Amerika'nın 11 Eylül senaryosunu yazanlar, 11 Eylül'den sonra bütün Müslümanları katil ilan ettiler. Avrupa'da aynı oyun tezgahı kuruluyor. Norveç'te 77 kişiyi öldüren teröristin Hristiyan olduğunu kimse konuşmadı, ama Paris'te öldürenin kim olduğu bile bilinmeden hemen toplum mühendisliği yapıldı. Onun için uyanık olmak lazım insanlığın yanında yer almak lazım.”

 

foto12

 

“GENÇLERE VE YETİMLERE SAHİP ÇIKALIM”

Memur-Sen olarak gençlere ayrı bir önem verdiklerini belirten Gündoğdu, sendika kaynaklarının, iftar, piknik gibi organizasyonlar yerine gençlere ve gençlerin eğitimine harcanması çağrısında bulundu.

Yetimlere sahip çıkılmasının da önemini vurgulayan Gündoğdu, Eğitim-Bir-Sen olarak her sınıfın bir yetimi olması için Milli Eğitim Bakanlığı, İHH, Diyanet İşleri Başkanlığı ile kampanya başlattığını hatırlattı.

 

“MAĞDURİYETLERİ GİDERECEĞİZ STRATEJİSİ BELİRLERDİK”

Toplu görüşme ve toplu sözleşmelerde, mağduriyetleri giderme ve geleceği inşa etme stratejisi belirlediklerini anlatan Gündoğdu, son 5 yılda ek ödemelerle maaşların en az 275 en fazla bin 300 lira artırıldığını, mağduriyetlerinin giderildiğini ifade etti.

Gündoğdu, “İktidarla anlaşamadığımız en önemli nokta, 'Biz memura yüzde 400 zam verdik diyorlar'. Doğru mu? Doğru. Ama bu zammın en düşüğü 730 lira olmak üzere bu bin 700 liraya kadar gidiyor, bu kısmı emekliye ayrıldığımız gün bitiyor. Emekli olmayı yasaklayan, verimli kalmadığı halde emekli olmamak durumunda kendini hisseden memur yapısı, yüz binlerce gencin de sırada beklediği bir yaklaşım. Bu istihdam politikası yanlış” ifadelerini kullandı.

 

IMG_5665

 

foto14

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum