Ahmet Gündoğdu, Telefon dinlemelerini yargıya taşıdı

Ahmet Gündoğdu, Telefon dinlemelerini yargıya taşıdı

28 Şubat'ın Yıl Dönümünde 28 Şubatvari Uygulamayı Yargıya Taşıdık

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, telefonlarını, üç yıl süreyle haksız ve hukuksuz dinlenmesi işlemini gerçekleştirenler hakkında kamu davası açılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

 

24 Şubat 2014 tarihinde yazılı ve görsel basında yer alan ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kamuoyuna yaptığı açıklamayla bir anlamda doğruladığı “Telekulak Skandalı” kapsamında telefonları dinlenen Genel Başkan Ahmet Gündoğdu; iletişiminin dinlenmesi ve kayıt altına alınması amacıyla telefonlarının dinlenmesi talebinde bulunan ve üç yıl süreyle haksız ve hukuksuz telefon dinleme işlemini gerçekleştiren yargı mensupları ile ilgili kamu kurumlarında görev yapan kamu görevlilerinin tespiti ve haklarında soruşturma yapılması ve yargılamaların gerçekleşmesi amacıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na ilgililer hakkında kamu davası açılması için suç duyurusunda bulundu.

 

Gündoğdu’nun, haberleşmenin gizliliğini ihlal, kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verilerin kaydedilmesi ve görevi kötüye kullanma suçlarının işlendiği gerekçesiyle yaptığı başvuru, Cumhuriyet Savcılığınca (Bas. Sor. No) 2014/1001No ile işleme alınmıştır.

 

Türkiye’nin karanlık dönemlerinden biri olan 28 Şubat darbesinin yıldönümünde gerçekleştirilen suç duyurusunun;  28 Şubat döneminin kirli işlerinin, fişleme ve dinleme faaliyetlerinin merkezi Batı Çalışma Grubunun bugünkü versiyonu konumundaki dinleme çetesinin bütün mensuplarının tespitine ve 28 Şubat vari kirli dinleme faaliyetinin kimler adına yapıldığını ortaya çıkmasına neden oluşturacağına inanıyoruz.

 

Gündoğdu tarafından telefon görüşmelerinin hukuksuz olarak dinlenmesi suçuyla ilgili olarak ayrıca; HSYK, TBMM İnsan Hakları Komisyonu, İnsan Hakları Kurumu Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Milli İstihbarat Teşkilatı, Kamu Güvenliği Müsteşarlığı, Kamu Denetçiliği Kurumu ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet, inceleme, soruşturma ve bilgi edinme içerikli başvurular yapılacaktır.

Suçduyurusu için Tıklayınız

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum