Ahmet Gündoğdu: Zamlar olumsuz etkiledi

Ahmet Gündoğdu: Zamlar olumsuz etkiledi

Halkın Tercihlerine Cevap Verebilecek Bir Sisteme Geçildi

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, akaryakıt, elektrik ve doğalgaz zammının iş barışı ve vatandaşların satın alma gücünü olumsuz etkilediğini, bu nedenle doğru olmadığını söyledi.

Bolu Şubemizin Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde düzenlediği il divan toplantısına katılan Gündoğdu, yeni eğitim sisteminin önemli bir düzenleme olduğunu kaydetti.

Kesintisiz eğitimin Milli Güvenlik Kurulu kararı olduğunu ifade eden Gündoğdu, “İmam hatip lisesi bahanesiyle topyekûn Anadolu insanını tokatlamaydı. Millet iradesini yok saymanın ara unsuru olarak kullanılmıştı. Bugün halkın tercihlerine cevap verebilecek mükemmel bir sisteme geçildi” dedi.

Akaryakıt, doğalgaz ve elektrik zammına da değinen Gündoğdu, şöyle konuştu: “Akaryakıt gibi bir kaynağa zam geldiğinde, şekerinden suyuna, ekmeğinden pirincine her şeyi etkileyecek. Yüzde 9 işsizin olduğu, 1 milyon 800 bin emeklinin, memur emeklisinin emekliye ayrıldığında maaşının yüzde 30 azaldığı, 5 milyonun üzerinde asgari ücretlinin olduğu ve tek maaşla çalışanların büyük çoğunluğunun hala yoksulluk sınırının altında maaş aldığı bir ortamda, zammın iş barışı ve vatandaşların satın alma gücünü olumsuz etkilemesi dolayısı ile doğru olmadığının altını çiziyorum. Zam, bankada çalışan işçiye yansıdı ama bankacıya yansımadı. Tüccarın çalıştırdığı asgari ücretliye yansıdı ama tüccara yansımadı. İşte tam da sorun bu.”

Gündoğdu, Kasım ayında yapılacak Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısı’nın ilk gündem maddesini zamların oluşturacağını dile getirdi.

Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreterimiz Ramazan Çakırcı’nın katıldığı toplantıda kısa bir konuşma yapan Şube Başkanımız Ahmet Koçak ise, Eğitim-Bir-Sen’in 5 yıldır Bolu’da yetkili olduğunu belirterek, bu yetkinin kazanılmasında payı olanlara teşekkür etti.

Toplantıda, göreve yeni başlayan stajyer öğretmenlere Genel Başkan Ahmet Gündoğdu tarafından, düzenlediğimiz öğretmenlik hatıraları yarışmalarının dereceye giren eserlerinin yer aldığı “Kelebeğin Rüyası” hediye edildi.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.