Ahmet Gündoğdu'ya Vekillik Teklifi

Ahmet Gündoğdu'ya Vekillik Teklifi

7 Haziran genel seçimlerine 4 ay kala siyasi kulisler gündem oluşturacak haberlerle çalkalanmaya başladı.

Cafesiyaset.com da işte böylesine önemli istihbarat haberlerinden birine ulaştı.

Edinilen bilgiye göre Başbakan Ahmet Davutoğlu, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'ya milletvekili olması yönünde talepte bulundu. Ahmet Gündoğdu, 7 Haziran Genel Seçimlerinde milletvekili olması durumunda yeni kabinede Milli Eğitim Bakanı olarak görevlendirilebilecek isimler arasında yer alıyor. 

AKİL İNSANLAR LİSTESİNDE

Ahmet Gündoğdu, 3 Nisan 2013 tarihinde Ak Parti Hükümeti tarafından açıklanan ve barış sürecini yönetmekle görevlendirilen 63 kişilik "Akil insanlar" listesine Marmara Bölgesi temsilcisi olarak girmişti.

KIRILMASI GÜÇ BİR REKORA İMZA ATTI

Başkanı bulunduğu dönemde Memur-Sen üyelerinin sayısında yüzde yüz artış ile kırılması güç bir rekorun altına imza atan Gündoğdu sendikal hayatın günümüzdeki en başarılı isimlerinden biri olarak tanınıyor.

MİLLİ EĞİTİM ŞURASINA DAMGA VURMUŞTU

Osmanlıca Türkçesinin,  milletin hatırası, hafızası ve kimliği olduğunu belirten Gündoğdu, Osmanlıcanın okullarda zorunlu ders olması konusunda son Milli Eğitim Şurası’nda verdiği teklifle yeniden gündeme gelmişti. 

OKULLARA VE DEVLET DAİRELERİNE MESCİT

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede namaz kılmak isteyen veli, öğretmen, öğrenci ve memurlara namaz kılacak mekanların tahsis edilmesinin sosyal devletin zaruri görevleri arasında bulunduğunu savunuyor.

30 Mart 2013 tarihinde Bursa'da düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, okullarda ve tüm devlet dairelerinde mescit olması gerektiğini söyleyerek gündem oluşturmuştu. Devlet dairelerinde mescit olmasına karşı çıkan KESK'çilerin Avrupa'ya bir bakması gerektiğinin altını çizen Gündoğdu "Avrupa ülkelerinde adamların donanmasında, gemisinde bile ibadet yapacakları kilise mekanları var. Dinden korkanlar, başörtüsü ve dini duyduğunda kırmızı görmüş boğaya dönenler bu milletin mayasını anlayamayan zavallılardır" diye konuşmuştu.

BAŞÖRTÜSÜ İÇİN 12 MİLYON İMZA

Ahmet Gündoğdu başkanlığındaki Memur-Sen, başörtüsü sorununun çözümü için 12 milyon imza toplamış ve sorunun fiili olarak çözümünde büyük katkı sağlamıştı. 

ÇÖZÜM SÜRECİNİN EN BÜYÜK DESTEKÇİLERİNDEN

Ahmet Gündoğdu, Türkiye'nin geleceği açısından "Çözüm Süreci"nin önemine inanan ve en büyük destekçileri arasında yer alan bir isim. Çözüm sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın milletle devlet arasında köprü vazifesi görmelerini desteklediklerini her fırsatta belirten Gündoğdu, Demokrasi, ekonomi, kalkınma ve eşit yurttaşlık kavramlarının ilişkilendirilmesi ve birlikte ele alınmasının eşit yurttaşlık ve tarihdaşlık vurgusuyla çözüm sürecinin ilk defa bir hükümet programında yer almasını çok önemsediklerini belirtmişti.

Ahmet Gündoğdu kimdir?

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Söğüteli Köyü’nde dünyaya gelen Ahmet Gündoğdu, ilk öğrenimini köyünde, Erdemli İmam Hatip Lisesi’nde başladığı ortaöğrenimini de Giresun İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. 1987 yılında Konya Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun olan Gündoğdu, uzun yıllar Bakırköy Ticaret Meslek Lisesi'nde öğretmenlik yaptı. 

1992 yılında Eğitim-Bir-Sen Bakırköy ilçe temsilciliğini kurduktan sonra ilçe başkanlığı sendikacılığına başlayan Gündoğdu, 1996-2002 yılları arasında sırasıyla İstanbul Şube Sekreterliği, Marmara Bölge Başkan Yardımcılığı, Genel Araştırma ve Dış İlişkiler Sekreterliği ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Ahmet Gündoğdu, 22 Aralık 2002 tarihinde yapılan 1. Olağanüstü Kongre ile “Eğitim-Bir-Sen” sendikasının Genel Başkanlığına seçildi. 2005, 2008, 2011 tarihlerinde yapılan Olağan Genel Kurul tekrar Genel Başkanlığına seçildi. Ve 2008’de yapılan “Memur Sen” 3. Olağan Genel Kurulu’nda Konfederasyon Genel Başkanlığı’na seçildi. 2011’de gerçekleştirilen Memur-Sen 4. Olağan Genel Kurulu’nda tekrar Genel Başkanlığa seçildi. Gündoğdu, bu görevlerine devam etmektedir. 

Cafesiyaset / Onur ARİFOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum