Ahmet Özer ve Çetinsaya buluşması

Ahmet Özer ve Çetinsaya buluşması

Üniversitelerde Geliştirme Ödeneği Devam Etmelidir

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya’yı ziyaret etti.
 
Genel Başkan Yardımcısı Esat Tektaş’ın da katıldığı ziyarette, geliştirme ödeneği, üniversitelerin kadro taleplerinin karşılanması, boşta kalan kontenjanlar gibi konular görüşüldü.
Ahmet Özer, bazı üniversitelerde Aralık ayının sonu itibarıyla kalkacak olan geliştirme ödeneğinin ödenmesine devam edilmesini, kadro talebinde bulunan üniversitelerin bu taleplerinin karşılanmasını istedi.
 
Boşta kalan kontenjanların nasıl doldurulacağı konusunda görüş alışverişinde bulunulan ziyarette konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, geliştirme ödeneğinin özellikle taşrada bulunan üniversitelerin gelişmesi bakımından çok önemli olduğunu ve bu konuda girişimlerde bulunacaklarını söyledi.

Üniversitelerin kadro taleplerini ancak çok kısıtlı oranda karşılayabildiklerini, Maliye Bakanlığı’nın geçen yıl 9 bin olan kadro sayısını yüzde 50 azaltarak 4 bin 500’e düşürdüğünü, bu şartlarda ihtiyaç olan kadroları karşılayamadıklarını kaydeden Çetinsaya, YÖK’ün yıllık kadro ihtiyacının 15 bin olduğunu, verilen kadronun ise ihtiyacın yüzde 30’ü bile olmadığını ifade etti.
 
Çetinsaya, boşta kalan kontenjanların çok sınırlı olduğunu, bunun yeniden bir tercihle doldurulmasının mümkün olmadığını dile getirdi. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.