Ahmet Yesevi Üniversitesi Yüksek Lisans İlanı

Ahmet Yesevi Üniversitesi Yüksek Lisans İlanı

Ahmet Yesevi Üniversitesi Yüksek Lisans İlanı

AHMET YESEVI UNIVERSITESI TECRÜBESİ İLE UZAKTAN EĞİTİM İMKANI

Ahmet Yesevi Universitesi, 1992 yılında Turkiye ile Kazakistan arasında imzalanan uluslararası anlasma dogrultusunda kurulan, Turkiye ve Kazakistan'ın ozerk statuye sahip, ilk ortak Devlet Üniversitesidir. Universite bu anlamda, Turkiye Cumhuriyetinin ilk sınır otesi yuksek ogretim tecrubesi olması sebebiyle onemli bir misyon ustlenmistir.

Universitemizde, 2002-2003 egitim-ogretim yılından itibaren uzaktan egitim programları "Turkiye Turkcesiyle Uzaktan Egitim Programları Arastırma ve Uygulama Merkezi (TURTEP)" tarafından yurutulmeye baslamıstır. Halen 1 On Lisans, 3 Lisans ve 19 Yuksek Lisans programıyla egitim öğretime devam etmektedir. Günün ihtiyaçlarına uygun Endüstri Mühendisliği, Siber Guvenlik ve Yazılım Mühendisliği gibi yeni programlar 2018-2019 Bahar Dönemi itibariyle başlatılmıştır.

Ahmet Yesevi Universitesi Uzaktan Egitim Programları, ogrencilerine cagın yuksek bilisim teknolojilerine dayanan, yüz yüze eğitim kalitesini aratmayacak şekilde web tabanlı internet ortamında kaliteli bir egitim vermeyi amac edinmistir. Bu sistemin tercih edilmesinin nedeni; geleneksel egitimdeki zaman, mekan vb. gibi sınırlılıkları kaldırarak, egitime erisme imkanı olmayanlara egitim imkanı sunmaktır. Uzaktan eğitim sistemiyle egitim, 24 saat canlı tutulmakta ve ogrencilere 24 saat bilgi alma imkanı yaratılmakta, etkili ve dinamik boyut ve imkanlarda danısman ogretim uyeleriyle surekli iletisim icinde bulunması ortamı saglanmaktadır.

Dersler; Turkiye'nin seckin universitelerinden alanında tanınmıs ogretim uyeleriyle etkilesimli olarak, uzaktan canlı sınıflarda yapılmaktadır. Yapılan tum dersler kaydedilerek arsivlenmekte ve ogrencinin dersi arşivden istedigi zaman tekrar tekrar izlemesine ve devamsız duruma dusmemesine imkan saglanmaktadır. Egitim surecinde ara sınavlar ve odevler internet uzerinden yurutulmekte, donem sonundaki final ve butunleme sınavları Ankara, Istanbul, Izmir ve Kazakistan'ın Turkistan sehrinde es zamanlı olarak sınıf ortamında yuz yuze yapılmaktadır.

Ahmet Yesevi Universitesi Uzaktan Egitim Programlarında On Lisans, Lisans ve Lisansustu duzeyde 23 farklı programda egitim verilmektedir. Normal egitim suresi On Lisans programında 2 yıl, Lisans programında 4 yıl, Yuksek Lisans programlarında ise 1 yıldır. Uzaktan egitimde koklu tecrubeye sahip olan üniversitemiz uluslararası kalite ve standartlarda surdurdüğü eğitim programlarında oldukça iddialıdır. Diplomalar; Kazakistan ve Turkiye'de aynı alan ve seviyede ogretim yapan yuksekogretim kurumları diplomalarına ve milletlerarası geçerliliğine es değerde olup, mezunlara aynı hakları saglamaktadır.

TURTEP, On Lisans ve Lisans programlarına Turkiye'den ogrenci alımı, OSYM tarafından uygulanan merkezi yerlestirme sınavı ile yapılmaktadır. Lisansustu programlar icin muracaatlar guz ve bahar donemlerinde e-devlet uzerinden yapılmakta olup, ALES sartı aranmamaktadır.

2020-2021 Güz Dönemi Yüksek Lisans kayıtları 04 Ağustos - 04 Eylül 2020 tarihleri arasında www.turtep.edu.tr adresi üzerinden yapılacaktır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.