Akkaş ve Yiğit'ten Memur-Sen Yorumu: Yolun Sonu Göründü, Duvara Tosladılar!

Akkaş ve Yiğit'ten Memur-Sen Yorumu: Yolun Sonu Göründü, Duvara Tosladılar!

Genel Sekreter Musa Akkaş ve Genel Başkan Yardımcısı Fuat Yiğit, Giresun Şube’nin düzenlediği istişare toplantına katıldı. Toplantıya Türkiye Kamu Sen’e bağlı sendikaların şube başkanları, okul-ilçe yönetimleri, emekli üyelerimiz hazır bulundu.

Genel Sekreter Musa Akkaş ve Genel Başkan Yardımcısı Fuat Yiğit, Giresun Şube’nin düzenlediği istişare toplantına katıldı.  Toplantıya Türkiye Kamu Sen’e bağlı sendikaların şube başkanları, okul-ilçe yönetimleri, emekli üyelerimiz  hazır bulundu.

Genel Başkan Yardımcıları ayrıca Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu ve Belediye Başkan vekili Hasan Yılmaz’ı ziyaret ettiler.

Toplantının açılış konuşmasını Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Tacettin Engin yaptı.

Toplantılarda konuşma yapan Genel Sekreter Musa Akkaş ve Genel Başkan Yardımcısı Fuat Yiğit, her zaman devletinin yanında yer almış bir sivil toplum kuruluşu olduklarını bildirdi. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen’in kurulduğu günden bu yana sendikacılık neyi gerektiriyorsa onu yaptıklarını kaydeden Genel Başkan Yardımcıları, “Çalışmalarımız yasaların bize verdiği çerçevede yürütüyoruz. Bizler Türk Milletinin devleti ve ülkesi ile bölünmez bütünlüğüne inanan, milletine ve manevi değerlerine bağlı, Atatürk ilke ve inkılaplarının koruyucuyuz. Her zaman devletinin yanında yer almış, bir sivil toplum örgütüyüz. Kurulduğumuz günden bu tarafa sendikacılık neyi gerektiriyorsa onu yaptık,  doğruların yanında yer aldık.  Kimseyi kandırarak, korkutarak sendikacılık yapmadık. Kabul gördük. Yönetim kademelerinde görev yapanların tarafsız olmasını istedik.” diye konuştu.

İnsanların ayrıştırılmadığı, kamplara bölünmediği bir yönetim anlayışının ortaya konulmasının gerektiğini söyleyen Genel Başkan Yardımcıları, “Maalesef bazı kurum yöneticileri tarafsızlıklarını koruyamadılar. Çalışanlara mobbing uyguladılar. Bir sendikaya üye olmaya zorladılar. Bunun yanında kurumlar işlerliğini kaybetti. Başarısızlık hâkim oldu. İş barışı bozuldu.

Kurum yöneticileri kurumlarının başarısını ileriye taşıması için çaba sarf etmesi gerekirken, bir sendikanın tetikçiliğini yaptılar.  Biz bu ülkede huzur istiyoruz. İnsanların ayrıştırılmadığı, kamplara bölünmediği bir yönetim anlayışının ortaya konulmasını istiyoruz.” Dedi.

31 Mart yerel seçimlerinden sonra çalışanların sendika değiştirmesi karşısında Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın bunu ahlaksızlık olarak nitelendirmesi hakkında açıklama yapan Genel Başkan Yardımcıları, “Sivil toplum örgütü olmanın büyük bir sorumluluğu vardır. STK’larda demokrasinin gelişmesi açısından önemlidir. STK’lar kuruluş amaçları doğrultusunda faaliyetini yürütmektedir.  Maalesef ülkemizde bazı sendikalar -Memur-Sen gibi- görevleri içerisinde kalmadı. Siyasetten de güç alarak kendilerini Hükümet, bakan yerine koyarak atama yapmaya kalkıştılar, atama yaptılar. Çalışanlar üzerinde baskı oluşturdular. Hal böyle iken, bugün 31 Mart yerel seçimlerinden sonra çalışanlar sendika değiştirmeye başladı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da çalışanların başka sendikalara geçmesini ahlaksız olarak nitelendirdi. Bu ifadeye aynen katılıyor ve eksik bulduğumuzu söylüyoruz. İlave olarak bunu yapanlar Ahlaksızdır, namussuzdur, terbiyesizdir diyoruz. 17 yıldır ahlaksızlığı meşru kılıp, şimdi kalkıp hangi ahlaktan bahsediyorsunuz? Türkiye Kamu-Sen kurulduğu günden bu tarafa sendikacılık neyi gerektiriyorsa onu yapmıştır.  Türkiye Kamu Sen 28 Şubat’ta da, 15 Temmuz’da da meydanlardaydı.” şeklinde konuştu.  

Memur Sen’in bugün yaşadıklarının geçmişin bir bedeli olduğunu ifade eden Genel Başkan Yardımcıları, “ Bunlar için yolun sonu göründü.” dedi. Genel Başkan Yardımcıları sözlerini şöyle sürdürdü: “Memur Sen’in 2002’de üye sayısı 41 bindi. Şimdi 1 milyon. Ne yaptınız? Hangi başarıyı çalışanlar adına gerçekleştirdiniz de bu sayıya ulaştınız? Memur-Sen kamuda çalışanlara yaptıkları baskılarla kamuda bütün kuralları alt-üst ettiler. Devletin işleyişini bozdular.  Sendikaların görevi kamuda huzuru sağlamaktır. Çalışanların daha mutlu, huzurlu olması için gayret göstermektir. Bunun yerine baskı ile üye yapıldığından çalışanların huzuru kaçtı, çalışma barışı bozuldu.

Memur-Sen yaptıklarının bedelini ödüyor. Şımarık zengin çocukları gibi hovardaca hareket edip, sonra babasına sığınanlar gibi, bu sendika da, bugün kaybettiğini görünce, devletin başından yardım ister duruma geldi. Bunlar için yolun sonu göründü. Duvara tosladılar. Buraya kadarmış demek gerekiyor.  Dik duruş istiyorlarsa, bunun adresi Türkiye Kamu-Sen ve bağlı sendikalardır.” şeklinde konuştu.  

Konuşmalar sözleşmeli uygulamalar, yönetici atamaları ile devam etti. Emekli olan üyelere plaket töreni ile toplantı sona erdi.

 

11111111

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.