Aktif Eğitim-Sen, Atalay Demirci İle Şov Yaptı

Aktif Eğitim-Sen, Atalay Demirci İle Şov Yaptı

Bostancı Gösteri Merkezi’nde düzenlenen programa Aktif Eğitim-Sen Genel Başkanı Osman Bahçe, Genel Başkan Vekili Abdulkadir İŞLER ve Genel Başkan Yardımcısı Osman ÖZTÜRK ile 3000 civarında eğitimci katıldı.

Programa sinema ve televizyon camiasından da ünlü isimler katılarak bu özel günde öğretmenlerin yanında oldular. Emektar sinema ve televizyon oyuncusu “En Son Babalar Duyar”ın babası Ali ERKAZAN, oyuncu Tuana TURKAY ve bazı sanatçılar da öğretmenlerle bu güzel günde beraberdi.

 

Sendikanın kuruluşunun 1. Yıl dönümü anısına hazırlanmış olan tanıtım filmleri, öğretmenlere duygulu anlar yaşattı.

 

Sendikanın yaptığı protokol anlaşmaları kapsamında çekilişle 1 kişiye ücretsiz yabancı dil eğitimi,1 kişiye ücretsiz yüksek lisan eğitimi, 10 kişiye ücretsiz Check Up hediye edildi.

Programda konuşan İstanbul 1 nolu Şube Başkanı Hüseyin GEDİKLİ, öğretmenin bir kandile benzediğini belirterek, "Öğretmen, kendini tüketerek başkalarına ışık verir. Yaşatma arzusuyla yaşayan, sinesi ummanlar gibi olan kişidir öğretmen. Devletleri ve medeniyetleri yapan da yıkan da öğretmenlerdir. ‘Hocam beni yerden göğe yükseltti.’ diyen Büyük İskender, öğretmeni kıymetine göre anlamıştır. Onlar ruh dünyamızın mimarlarıdır.

 

Ruhumuzun heykelini diken ve bizlik hamurunu yoğuran, hasta ruhlara aşı yapan doktor da öğretmenlerdir. Öğretmenler Günü, öğretmenlerin günah çıkardığı, öğretmenle ilgili nutukların havada uçuştuğu, değişik kesimlerin öğretmenleri eleştirmek için fırsat kolladığı bir gün değildir. Bugün, öğretmenlik ve öğreticilik mesleği üzerine akl-ı selim yeniden düşünme günüdür. Bu uğurda emek vermiş, can vermiş öğretmenleri yâd etme günüdür. Gerçekte biz öğretmenlerin ne böyle allı pullu günlere ne hediyelere ne de kutlama mesajlarına ihtiyacı var. İlmin ve ilim öğretmenin bizim anlayışımızda bir bedeli ve armağanı yoktur. Verilen emeğin hakkını altın da gümüş de para da pul da ödeyemez. Bunun içindir ki küçük bir gülümseme, öğretmenimizin karşısında gönülden, samimâne bir eğilme bizim için 24 Kasımlardan, güllerden ve hediyelerden daha çok anlamlı olacaktır." dedi. 

 

Sendikanın İstanbul Şubeleri tarafından düzenlenen Öğretmenler Günü programına katılan Genel Başkan Osman Bahçe, eğitimdeki yönetici kıyımı ve fişlemeleri değerlendirdi. Birinci kuruluş yıl dönümünü kutlayan Aktif Eğitim-Sen’in, 27 bin üye sayısına ulaştığını belirten Bahçe, ülke genelinde 18 şube ve diğer illerde temsilcilikle eğitime hizmet ettiklerini söyledi. Yönetici atama sistemiyle ilgili değerlendirmelere söyleyecek çok sözlerinin olduğunu dile getiren Aktif-Sen Genel Başkanı Osman Bahçe, şunları kaydetti: 

 

"Normal şartlar altında devlet makamlarına insanların getirilmesinde usul ve esas liyakattir. Devletin koltukları millete aittir ve milletin liyakat sahibi tüm bireyleri, o koltuklardan faydalanma hakkına sahiptir. Kaldı ki eğitim de milli bir mesele olup, siyaset üstü değerlendirilmesi gereken, 75 milyonun kararlara katılmasını zorunlu kılan bir faaliyet alanıdır. Son dönemde okula, camiye, askeriyeye kışlanın girememesine dahil atasözlerine rağmen okullarımız siyasallaştırılmıştır. Birileri kendi siyasi ikballeri adına toplum mühendisliğine soyunup, okullarımızı yarınları kendi istediğiniz şekilde inşa etmeniz için okullardan başlamanız gerekir, onlar da kendi hesaplarına yarınları inşa etmek, kendi istedikleri şekilde inşa etme adına okulların siyasallaştırılması için yoğun adım atmaya başladılar."

 

"OKULLAR SİYASALLAŞTI"

Üst düzey milli eğitim bürokratları ve il müdürlerinin siyasi kadro olduğunu vurgulayan Bahçe, "Üst düzey makamlardaki isimlerin her siyasi görüş tarafından değiştirilmesi normal olmakla birlikte, son dönemde bu kadrolaşma okul müdürlerine, müdür yardımcılarına kadar geldi. Aslında bunun anlamı şudur; ilçe müdürünü değiştirebilirsin, il müdürünü değiştirebilirsin, sonuçta bunlar tepe noktalardır ve vatandaşta bıçağın kemiğe dayandığı nokta değildir. Okullarda yöneticilere yönelik, yönetici kalmak isteyenlerin iktidar partisinin il ve ilçe teşkilatlarına mahkum olması, iktidara yakın bir sendikanın referansına mahkum olması aslında okullarımızı siyasetin kucağına atmıştır. Milli menfaatlerden öte siyasi menfaatler için çalışan bir yönetici topluluğunu oluşturmaya yönelik atılan adımlardır.

Müdür atamalarında yüzde 83’ü iktidara yakın sendika üyeleri arasından seçildiği ortadadır. Toplam 1 milyon 100 bin milli eğitim çalışanı içerisinde onların payı 300 bindir. Yani 300 bine karşılık yüzde 83, geriye kalan 800 bin kişiye karşılık da yüzde 17’lik pay ayrılmıştır. `Bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa` dedikleri atasözü şu anda cereyan ediyor. Bu okullar, milletin evlatları sahipsiz değil. Meslek örgütleri olarak memleketimizin sahipsiz olmadığını ispat adına okullarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

 

"BİR YANDAN TERÖR ÖRGÜTÜ FİŞLİYOR ÖBÜR YANDAN İKTİDARA YAKIN SENDİKA FİŞLİYOR"

 

Geçtiğimiz hafta kamuoyuna yansıyan Şanlıurfa’nın Birecik ilçesindeki okul müdür atamalarına ilişkin fişlemelere sert tepki gösteren Aktif Eğitim-Sen Genel Başkanı Osman Bahçe, şunları söyledi: "Bakanlığımız, son dönemde fişlemelerle ortaya çıktı. Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde kendini bilmez meslektaşımızın kendi arkadaşlarına yönelik olarak yaptığı fişlemeler kamuoyuna yansıdı. İlgili iktidara yakın sendikanın yetkilisi fişlemelerde şu ifadeleri kullandı: ‘Türk Eğitim Sendikası üyesidir, ülkücüdür, değerlendirilmemelidir. Eğitimsen üyesidir, militandır, değerlendirilmemelidir. Aktif Eğitimciler Sendikası üyesidir, çok tehlikelidir, kesinlikle değerlendirilmemelidir’ şeklinde ifade vardı. 

 

Biz çok tehlikeli ifadesini önemli buluyoruz ve diyoruz ki evet Aktif Eğitim Sendikası üyeleri çok tehlikelidir. Kimler için? Hırsızlar için, namussuzlar için, vatanı, milleti bir yerlere satmak için uğraşanlar için, yetimin hakkını yiyenler için, bizim arkadaşlarımız, gençleri uyuşturucunun kucağına atanlar için çok tehlikelidir. Ama Aktif Eğitimciler millet için vazgeçilmezdir, son derece faydalıdır. Anılan fişlemeleri şuna benzetiyoruz; ülkemizin Güneydoğu bölgesinde terör örgütleri askerimizi, polislerimizi fişleyerek terör örgütüne hedef gösteriyor. Diğer tarafta da Şanlıurfa’da bir sendika, kendi meslektaşlarını fişleyerek bir yerlere hedef gösteriyor. Biri terör örgütü biri sendika. İkisi de fişliyor. İkisi de insanımızı, kamu personelini bir yerlere hedef gösteriyor.”diyerek sözlerini bitirdikten sonra salonda bulunan bulunmayan tüm eğitimcilerin öğretmenler gününü kutladı.

 

Türk Sanat Müziği grubuyla müzik dinletisinin ardından;

Gecenin finalinde ünlü Şovmen Atalay DEMİRCİ sahne aldı. Tıklım tıklım salonda Öğretmenleri bu özel günde kahkahalara boğan Atalay DEMİRCİ, muhteşem performansı ve şovuyla unutulmayacak bir gece bir yaşattı.

 

Program anısına ömürlerini eğitime adamış onlarca eğitimciye vefa ödülü verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.