Aktif Eğitim-Sen Okullardaki Güvenlik Sorununu Masaya Yatırdı

Aktif Eğitim-Sen Okullardaki Güvenlik Sorununu Masaya Yatırdı

Eğitimin sorunlarına ilişkin kapsamlı çözüm önerileri ortaya koyan Aktif Eğitimciler Sendikası, okullarımızda yaşanan en temel sorunlardan birisini daha masaya yatırdı. Sendika’nın Ankara’daki Genel Merkezi’nde, Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, Aktif E

Gün boyu süren çalıştayda, okul ve öğrenci güvenliğini tehdit eden çevresel etkenler, okulların fiziki eksikliklerinden kaynaklanan tehlikeler, sağlık ve hijyen açısından okul kantinlerinin içinde bulunduğu durum ve internet kullanımından kaynaklanan sanal tehdit başlıkları ayrı ayrı oturumlar halinde ele alındı.

 

Çalıştayın açılışında konuşan Aktif Eğitim-Sen Başkan Vekili Abdülkadir İşler, okullarımızın ve öğrencilerimizin güvenliğini tehdit eden birçok faktör bulunduğunu, Milli Eğitim Bakanılğı’nın ise bu sorunlara çözüm üretmek yerine eğitim camiasının enerjisini keyfi uygulamalar ve gereksiz işlerle israf ettiğini dile getirdi. Aktif Eğitim-Sen olarak, amaçlarının çözüm önerisi geliştirmek olduğunu belirten İşler, çalıştayda sorunu birebir yaşayanların görüş ve önerileriyle ortaya çıkacak sonuç raporu ve önerilerin, Milli Eğitim Bakanlığı’na sunulacağını söyledi.

 

Açılışın ardından, “Çevreden Gelen Tehlikeler Açısından Okulda Güvenlik”, “Fiziki Açıdan Okulda Güvenlik”, “Sağlık ve Hijyen Açısından Okulda Güvenlik” ve “E- Güvenlik Açısından Okulda Güvenlik” ana başlıklarından oluşan oturumlar gerçekleştirildi.

 

Toplantıların ardından konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Aktif Eğitim-Sen Genel Başkanı Osman Bahçe, okullarımızdaki güvenlik sorunlarının öğrenci ve öğretmenlerin hayatlarını tehdit eder hale geldiğini belirterek, her gün birçok okulda kavgalar çıktığına, bunun neticesinde yaralanmaların hatta ölümlerin yaşandığına dikkat çekti. Sorunun bugüne kadar çözülememesinde konunun muhataplarının görüşlerinin dikkate alınmaması olduğunu belirten Bahçe, “Bugün burada sorunu birebir yaşayan eğitimin tüm paydaşları vardı. Bu görüşler ve tespitler çok değerli. Belki sorunu çözmeyecek ama diliyoruz ki konunun MEB tarafından ciddi olarak gündeme almasına vesile olacaktır.” diye konuştu. Osman Bahçe, katılımcılara teşekkür etti.

 

Çalıştayda ortaya konulan tespitler ve çözüm önerileri ayrıntılı olarak rapor haline getirilerek Milli Eğitim Bakanlığı ve bütün ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.