Aktif Eğitim-Sen'den Gözaltı Haberine Yalanlama

Aktif Eğitim-Sen'den Gözaltı Haberine Yalanlama

Son dönemde özellikle iktidara yandaşlık etmeyen çevreleri hedef alan asılsız haberlerle kamuoyunu yanıltıcı algı operasyonları yapan bazı medya kuruluşları, yalan ve asılsız haberlerine bir yenisini daha ekledi.

Aktif Eğitim-Sen tarafından yapılan açıkalama;

12 Şubat 2015 tarihinde, bazı basın yayın organlarında Şanlıurfa`da Sendikamıza üye 8 kişinin gözaltına alındığı yönünde haberler yayınlandı. Sözkonusu haberler tümüyle gerçek dışıdır.

 

Gözaltına alınan kişilerin avukatları ile yaptığımız görüşme sonucunda gözaltına alınan sivil kişi sayısının 7 olduğu ve sendikamızla hiçbir ilgilerinin bulunmadığı tespit edilmiştir.

Kuruluşundan bu yana çok kısa süre geçmesine rağmen imza attığı faaliyetlerle eğitim çalışanları ve kamuoyundan yoğun teveccüh gören Sendikamıza yönelik karalama kampanyasına ortak olan tüm medya kuruluşlarını şiddetle kınıyoruz.

 

Basının görevi halka doğruları ve gerçekleri iletmektir. Bu nedenle de herhangi bir haber yayınlanmadan önce doğruluğu teyit edilmek zorundadır. Sözkonusu haberi yapan gazeteciler de Sendikamızı arayarak doğru bilgiyi edinebilirlerdi. Ancak bunu yapmak yerine, ellerine tutuşturulan yalan-yanlış bilgilerle haber yapmayı tercih etmişlerdir. Böyle bir yayıncılık, basın meslek ilkelerine aykırı olduğu gibi, hukuken de suçtur.

 

Aktif Eğitimciler Sendikası olarak, tamamen gerçek dışı ve hayal mahsulü yayınlarla kurumumuzun saygınlığını ve itibarını zedeleyen bu medya kuruluşlarını derhal tekzip yayınlamaya çağırıyoruz.

 

Ayrıca Sendikamızı hedef alan bu tür maksatlı yayınlar karşısında hukuk önünde tüm yasal haklarımızı da arayacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.

 

Aktif Eğitimciler Sendikası

Genel Merkezi

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.