Aktif Eğitimciler Ankara`da Buluştu

Aktif Eğitimciler Ankara`da Buluştu

Aktif Eğitim 4. Başkanlar Zirvesi Türkiye genelindeki tüm bölgelerden gelen şube başkanı, il temsilcileri ve kadın kolları başkanlarının katılımıyla 26-27-28 Ağustos 2015 tarihleri arasında Ankara Kızılcahamam’daki Lina Termal Otel’de gerçekleşti. 3 gün s

Aktif Eğitim-Sen 4. Başkanlar Zirvesi’nde konuşan Genel Başkan Osman Bahçe, Aktif Eğitimcilere ülke gündemine ilişkin ve eğitim sistemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

Genel Başkan Osman Bahçe: “Tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, ülkemizin dirlik ve düzenini, milletimizin birlik ve beraberliğini, insanımızın huzur ve saadetini hedef alan terör olaylarını, faillerini ve müsebbiplerini lanetliyoruz.” dedi.

 

Bahçe: “Sorumluluk sahibi tüm kişi ve kurumları terörün sonlanması, akan kanın durması, ülkedeki belirsizlik ve kargaşanın son bulması için sorumlu davranmaya, “Söz konusu vatansa gerisi teferruattır” anlayışından hareketle farklılıklar yerine ortak doğruları merkeze alarak yol almaya, kişisel-kurumsal hesap ve çıkarlar yerine ortak çıkarlar ile evrensel insani değerlere merkeze almaya, istikşaf amaçlı adımlar yerine istikrar odaklı adımlar atmaya davet ediyoruz.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

Aktif Eğitim-Sen Genel Başkanı Osman Bahçe, gündemi değerlendirdiği konuşmasında. Eğitim kurumlarına yönelik baskınların siyasi olduğunu vurguladı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın kusursuz eğitim organizasyonlarının kurma ve işletme mükellefi olduğunu ifade eden Bahçe, “MEB’in devletin tüm imkanlarını, bakanlığın tüm gücünü, eğitim çalışanlarının tüm enerjisini bazı kişileri ihya etmek, diğer bazı kişilerin veya kurumların da imhası için harcadı.” açıklamasında bulundu.

 

Açılış konuşmasının ardından `Katılımcı Demokrasilerde STK`ların Rolü` konulu panel gerçekleştirildi. Panel, Turgut Özal Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut Akpınar`ın başkanlığında yapıldı. Panelde Hukuk Etik ve Siyaset Araştırmaları Merkezi Başkanı Prof. Dr. İbrahim Cerrah, Samanyolu Haber Ankara Temsilcisi Abdullah ABDULKADİROĞLU katılımcılara görüşlerini aktardı. STK`ların önemine vurgu yapan Hukuk ve Hayat Derneği Başkanı Avukat Mehmet Kasap, Türkiye’de STK - devlet ilişkisinin problemli olduğunu söyledi. Kasap, "Hukukun gelişmediği ülkelerde STK`lar ön plana çıkıyor. Kimin gücü kime yetiyorsa onun dediği oluyor. Bizlerde STK- devlet ilişkisi problemli. Güce göre kişilerin STK değişikliği yapması durumu anlatıyor." ifadesini kullandı.

 

BAŞKANLAR ZİRVESİ’NDEN NOTLAR

 

* Başkanlar zirvesinin ilk gününde “Katılımcı Demokrasilerde STK`ların Rolü” konulu panel gerçekleştirildi. Panelde Hukuk Etik ve Siyaset Araştırmaları Merkezi Başkanı Prof. Dr. İbrahim Cerrah, Turgut Özal Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut AKPINAR, Samanyolu Haber Ankara Temsilcisi Abdullah ABDULKADİROĞLU, Hukuk ve Hayat Derneği Başkanı Mehmet KASAP ülke gündemine ilişkin önemli mesajlar verdi.

 

* Genel Başkan Yardımcıları, Sendikamızın çalışmaları, gelecek dönem planları ve hedeflerine ilişkin kendi alanlarıyla ilgili bilgilendirme amaçlı ayrı ayrı sunumlar yaptı.

* Sendikal faaliyetlerin ortak akılla ve katılımcı bir anlayışla belirlenmesi amacıyla, Genel Başkan ve Yardımcılarının hazır bulunduğu soru-cevap oturumları gerçekleştirildi.

* Sendikamızın sosyal sorumluluk projelerinde işbirliği yaptığı kurumlardan Kaynak Yayınları ve Bank Asya katılımcılara sunum yaptı.

* Aktif Eğitim-Sen Üniversiteler Koordinasyon Merkezinin çalışmaları hakkında katılımcılar bilgilendirildi.

* Tüm katılımcıların bölgelerinde gerçekleştirdikleri faaliyetler ve bu faaliyetler sırasında karşılaştığı güçlükler ile çözüme ilişkin görüşlerini aktarması sağlandı. Bölgelerde hayata geçirilen iyi örnekler, kayda geçirildi.

* Sendikal faaliyetlerde ve üye kaydında yüksek performans sergileyen Başkan ve Temsilciler, ödüllendirildi.

* Üç günlük oturumlar sonunda ortaya çıkan sonuç raporu ve yeni döneme ilişkin alınacak kararlar, bir deklarasyonla kamuoyu ile paylaşılacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.